,,Exista destinatii turistice accesibile in zona ta”?

Exista in Vrancea destinatii turistice accesibile persoanelor cu dizabilitati?

Zilele trecute Irina, managerul proiectului Romania Accesibila ma intreaba:

-Exista destinatii turistice accesibile persoanelor cu dizabilitati in zona ta? Ne-ai putea recomanda cateva pentru a le include in pachetele turistice Sano Tourig? Ceva ce ai vizitat tu…

Am inceput sa rememorez toate locurile pe care le-am vizitat, din Vrancea si din judetele limitrofe.

-Sa vedem! Focul viu de la Andreiasul de Jos. Un fenomen rar intalnit in lume si un peisaj coplesitor prin frumusetea lui dar total inaccesibil persoanelor cu dizabilitati locomotorii.

VN - Andreiasu - Focul Viu

Mai departe…

Muzeul Satului Vrancean din Crangul Petresti este un loc minunat in care poti descoperi cum arata viata vrancenilor de altadata. Persoanele in fotoliu rulant se pot plimba pe aleile muzeului, pot admira casutele dar nu pot patrunde in ele. Pentru cei ce folosesc un cadru sau carje e mai dificil de ajuns de cand accesul autoturismelor este interzis in Crangul Petresti.

Muzeul Satului Vrancean traditie

Judetele limitrofe au destinatii turistice accesibile?

Statiunea Slanic Moldova, din judetul Bacau, denumita perla Moldovei are cel mai frumos  si ingrijit parc vazut de mine care este si accesibil persoanelor cu nevoi speciale. Din pacate pentru a ajunge in zona izvoarelor cu proprietati terapeutice pentru care si este renumita aceasta statiune sunt foarte multe trepte de coborat.

Slanic Moldova BC 01

Pentru a vizita Salina Targu Ocna, tot din judetul Bacau, trebuie, de asemenea, sa cobori prea multe trepte.

Salina Targu Ocna jud Bacau

Manastirile din judetele Vrancea si Galati, vizitate de mine, Dalhauti, Sihastru, Vladimiresti si Buciumeni sunt oaze de spiritualitate si frumusete dar bisericile acestora nu sunt accesibile persoanelor cu dizabilitati locomotorii neavand rampe la intrare. Bineinteles ca aceste persoane se pot plimba prin asezamintele monahale si se pot bucura de simfonia florilor ce te inconjoara in aceste locuri.

Asadar in Vrancea si judetele invecinate Galati si Bacau sunt multe destinatii turistice accesibile doar partial persoanelor cu dizabilitati locomotorii.

Brusc, mi-am dat seama ca desi mi-au placut foarte mult, nu as putea recomanda aceste obiective turistice persoanelor cu nevoi speciale.

Voi ce destinatii turiste accesibile din zona voastra ati recomanda? Daca exista asa ceva bineinteles…

Be the first to comment

Leave a Reply