Salina Targu Ocna

Salina Targu Ocna jud Bacau

La intoarcerea din Slanic Moldova, trecand prin orasul Targu Ocna, ne-am zis ca nu putem pleca spre casa fara sa ne oprim sa vizitam salina de aici. In 2013 vizitasem Salina Ocnele Mari si ne placuse foarte mult asa ca eram increzatori ca ne va placea si salina de aici la fel de mult dar odata ajunsi aici a trebuit sa facem cunostinta cu drumurile extrem de proaste din aceasta localitate. Am descoperit foarte greu salina si saraca noastra masina a fost supusa la grele incercari… Si nu a fost singura supusa la incercari dificile.
Odata ajunsi aflam ca spre deosebire de Salina Ocnele Mari aici nu se face reducere la plata biletului de intrare pentru persoanele cu dizabilitati. In plus pentru a ajunge la autobuzul ce asigura transportul in salina trebuie sa cobori, respectiv sa urci, o scara destul de dificila. Urcati in autobuz, de pe un afis aflam ca acesta poate transporta 24 de persoane pe scaune, 50 de persoane in picioare si ,,o pers cu dezab”, banuind ca era vorba de o persoana cu dizabilitati in fotoliu rulant n-am putut sa nu ma intreb cum ar putea ajunge o asemenea persoana in autobuz avand in vedere ca nu aveau nici un fel de accesibilizare si chiar si eu ajunsesem foarte greu acolo.
Iar salina… o mare dezamagire, pentru mine ce mergeam sa o vizitez in calitate de turist si nu pentru tratament. Platisem 20 de lei si depusesem un efort foarte mare pentru a ajunge acolo si nu am putut vedea decat o biserica si o cascada, cei drept impresionante dar … dupa ce vizitezi Salina Ocnele Mari si dupa ce ai trecut prin atatea gropi si ai urcat atatea trepte, parca te astepti la mai mult.

 

 

 

Pentru cei ce merg la tratament exista diferite oferte de petrecere a timpului petrecut acolo cum ar fi: terenuri de baschet, tenis, karturi, un sah impresionant, leagane si topogane pentru copiii etc.
Ar fi nedrept sa nu amintesc si de Muzeul Sarii

si de un interesant magazin de suveniruri.

Am plecat destul de dezamagiti. Daca au o asemenea bogatie, ce atrage atat de multi turisti de ce oare edilii nu considera ca ar trebui sa investeasca in repararea drumurilor? Ar fi o forma de respect pentru cei ce strabat sute de kilometri pentru a le vizita orasul si respectiv salina. Dar asa e in Romania, nu stim sa pretuim ceea ce avem.

Be the first to comment

Leave a Reply