Vânatoarea de medicamente ieftine

În căutare de medicamente ieftine…

Toți cei ce au o afecțiune cronică știu cât de împovărat poate fi bugetul lunar de medicamentele luate cu regularitate și cât de importantă e orice reducere.

Dacă atunci când ai o afecțiune acută, nu ai prea mult timp de stat pe gânduri și cumperi medicamentele prescrise de medic sau la liber din cea mai apropiată farmacie, când ai vechime în conviețuirea cu boala, ești mereu în căutare de medicamente ieftine.

De obicei, reducerile la medicamente sau la suplimete nutritive pot fi găsite mai degrabă în lanțurile farmaceutice decât în farmaciile mai mici, lanțuri care nu precupețesc nici un efort publicitar pentru a ne atrage în propriile farmacii.

Într-o zi, uitându-ma la tv, m-am apucat să le număr spoturile publicitare. Într-o pauză de 10 minute au fost 18 reclame dintre care 12 la medicamente și suplimente nutritive.

Dar care dintre ele oferă, cu adevărat, reduceri cele mai mari, dincolo de reclamele care mai de care mai atractive?!

După doua experințe nefericite petrecute în doua farmacii diferite Sensiblu, deși una dintre farmacii îmi e cea mai la îndemână, mai dau pe acolo doar atunci când n-am încotro sau când e în farmacie una dintre fostele mele profesoare din școala postliceala, o doamnă mai presus de orice îndoială.

Așa că dupa o trecere de câțiva ani pe la Ropharma (nu pentru medicamente ieftine ci pentru că acolo găseam atunci un anumit medicament de fond, pentru afecțiunea mea), de câțiva ani sunt client fidel al unei farmacii Catena. De ce Catena? Pentru că prețurile mi se par puțin mai mici decât la Sensiblu sau la alte farmacii independente și pentru că acolo lucrează o fostă colegă din aceeași școală posliceală iar din acest motiv cînd merg acolo sunt sigură că nu încearcă nimeni să-mi bage pe gât nu știu ce suplimente făcătoare de minuni sau produsele comerciale cele mai scumpe pentru o anumită substanță activă.

Și totuși, din când în când, mă mai apucă și pe mine vânatoarea de medicamente ieftine și astfel într-o zi am ajuns pe site-ul celor de la Dr. Max, după ce în prealabil văzusem, bineînțeles, reclama acestora la televizor în care suntem îmbiați cu prețuri ,,Dr. Max de mici,,.

Am fost surprinsă plăcut de prețurile extrem de mici de pe site și am zis  să facem o vizită și în farmacie cu o listă nu prea mare pentru care însă am lasat o sumă Dr. Max de mare.

Spre exemplu, lacrimile mele artificiale pe care le luam de la Catena cu 55-57 de lei iar pe site-ul celor de la Dr. Max costau 46.99 de lei, într-o farmacie Dr. Max am dat 62 de lei.

Singurul produs mai ieftin decât în farmaciile ale căror prețuri le cunoșteam deja a fost Acifolul pentru care am plătit cu 1.5 lei mai puțin.

În loc de concluzie…

Astfel am ajuns la concluzia că și în cazul acestui lanț de farmacii ca și în cazul celorlalte se aplică zicala:,,La pomul lăudat să nu te duci cu sacul,,!

Și totuși voi ce farmacii considerați că au medicamente mai ieftine?

Actualizare

La doua luni după ce am scris acest text, am comandat câteva produse farmaceutice de pe site-ul celor de la dr. Max. Nu e nevoie să-ți faci cont pe site iar livrarea e gratuită dacă alegi să le ridici dintr-o farmacie din lanțul propriu. Trebuie doar să aștepți două zile până acestea ajung în farmacia aleasă de tine. Am făcut astfel o economie de vreo 20 de lei. Nu e mult dar când cumperi frecvent medicamente, orice reducere contează.

Recomandări

Sensiblu ofera cadouri contra cost

Be the first to comment

Leave a Reply