Impresii post-rapel, vaccin anti-Covid

Impresii după rapel

Am trecut și de rapel!
Bineînțeles că tot la centrul de vaccinare din Suraia, ce între timp a ajuns celebru în întreaga țară.

Sala de Sport Suraia
Dacă atunci când am venit aici pentru prima doză, pe stradă, în fața centrului erau doar două mașini, acum erau parcate cuminți de-o parte și de alta a drumului județean.

Era pus chiar și un indicator pe care scria că doar  personalul și persoanele cu dizabilități pot intra cu mașina până în fața sălii de sport.

Centrul de vaccinare Suraia

Centrul de vaccinare din Suraia

În interior, la recepție, două persoane te întrebau pentru ce vaccin ești programat și dacă cumva programarea a fost făcută pentru Centrul Militar (pentru cei ce nu știu, cei programați inițial la Centrul Militar din Focșani, au fost direcționați mai apoi, la centrul din Suraia).

După ce am dat cartea de identitate și am precizat că eram pentru rapelul cu Pfizer și că prima doză o făcusem la acest centru, ni s-a înmânat același formular ca la prima doză și ni s-a indicat pe unde să intrăm în sală, după ce îl completam.
Ajunși în sala de sport, cu formularul și C.I. in mana, am observat că aceasta era diferit organizată comparativ cu prima noastră vizita aici.

În partea dreaptă erau patru cabine pe care scria Pfizer iar în stânga trei cabine pe care scria Moderna, la care se ajungea pe o alta intrare.

rapel Suraia
La triajul pentru Pfizer erau doi medici iar triajul pentru Moderna era făcut de un sigur medic.
Eu am ajuns pentru triaj la același medic ca și data trecuta. Tot ca atunci mi s-a luat tensiunea arteriala și temperatură.

In plus, am fost întrebată ce reacții adverse am avut după prima doză și dacă am avut febră în ultimele zile.

I-am spus doamnei doctor că mi-a curs nasul câteva zile, cam la o săptămână după prima doză și cam asta a fost tot.

După ce am terminat, o tânără asistenta, foarte drăguță, mi-a făcut semn să mă îndrept spre ea.
Odată ajunsă în cabina de vaccinare, asistenta mi-a aratat, cu rabdare, cum desigilează acul, mi-a spus să țin mana în mijloc și mi-a injectat serul de la care avem toți cei ce ne vaccinam atât de multe asteptari.

Apoi mi-a indicat să mă îndrept spre o zonă cu scaune, unde mai așteptau câteva persoane, în care am mai rămas probabil vreo 15 minute(sincer, am uitat să mă uit la ceas!).

În timp ce așteptăm, un tânăr ce probabil nu credea în existentă virusului sau poate avea încredere absolută în eficacitatea vaccinului și purta o masca ce îi acoperea cu dificultate gura, despre nas nici vorba, ne-a luat C.I. iar după vrea 10 minute ni le-a înapoiat, însoțite de o adeverința de vaccinare.

Oamenii veneau, treceau prin zona de triaj, erau vaccinați, așteptau încă 15 minute și plecau. Totul mergea foarte repede, fără timpi inutili de așteptare. În plus, de data asta nu a mai fost rece în sală.

Organizarea impecabilă, asistentele foarte drăguțe parcă nu aveau nici o legătură cu sistemul sanitar românesc, cu veșnicele-i săli de așteptare pline, cu pacienți ce așteaptă umili să fie băgați în seama de vreun cadru medical, cu griul spitalelor și clinicilor de stat.


Reacții adverse post-rapel

După vreo oră de la vaccinare a apărut aceeași amețeală ca la prima doză și o senzație ușoară de greață ce au dispărut însă destul de repede de data asta.
A doua zi, la vreo nouă ore de la vaccinare, pe când consideram încântată că am scăpat mult mai ușor după rapel, încet, încet au început să mă doară articulații, apoi au apărut durerile musculare de care am scăpat cu un paracetamol, însă starea de epuizare ce s-a instalat după dureri a persistat până în ziua următoare, așa am dormit cât nu mai dormisem demult.

Ceilalți membri ai familiei, cu excepția unei ușoare dureri la locul injectării, nu au avut reacții adverse.

Gânduri

Am prietene ce locuiesc în Franța și Italia care și-ar dori să se vaccineze dar nu au această posibilitate acum, acolo… Am prietene care au mers din București până în Giurgiu sau Alexandria pentru a se vaccina…

În Vrancea, toate rudele, amicii, vecinii care au vrut să se vaccineze, au și reușit deși unii politicieni se străduiesc să politizeze discuțiile despre pandemie, centre de vaccinare, vaccinuri.

Fie că alegeți să vă vaccinați sau nu, fiți informați și aveți grijă de voi!

Recomandări

Impresii post-vaccinare

,,Mulți români nu cred în existența virusului, de ce oare?,,

Be the first to comment

Leave a Reply