10 ani de blogging

Un deceniu

 VIATA_ALTFEL

10 ani de blogging… Când oare au trecut?!

Într-o zi de aprilie, din 2011, am descoperit platforma Blogger și mi-am făcut primul blog gratuit. L-am intitulat atunci ,,O Șansă!”.

Așa a început totul. Așa a început frumoasa mea călătorie în lumea cuvintelor scrise.

Pe atunci nu știam nimic despre lizibilitate, despre SEO, despre cum să faci o postare atractivă… Descoperisem doar că îmi place să scriu și atât!

Nu aveam conturi pe rețele sociale și nu cunoșteam nici un alt mod de promovare a postărilor mele, așa că scriam doar pentru mine și pentru puținele persoane care aflaseră de noua mea pasiune.

O Sansă

Blogul devenise confidentul și terapeutul meu iar în acel moment al vieții mă ajuta să merg mai departe.

Apoi, încet, încet, am realizat că experința mea cu poliartrita reumatoidă poate fi utilă și altor persoane și astfel am început să scriu și pentru alții, nu doar pentru mine.

Am început să scriu pentru oameni ce suferă și pentru oameni ce iubesc oamenii și frumosul.

Am început să scriu pentru persoanele cu dizabilități, pentru răstoceni, pentru focșăneni, pentru iubitorii de călătorii și pentru iubitorii de lectură iar blogul meu a primit o noua imagine și un nou nume: Viața Altfel.

Blogul a devenit mijlocul prin care am încercat să dăruiesc din preaplinul sufletului meu iar dăruirea mea a fost răsplătită cu prisosință.

Cercul mic de oameni ce-și faceau timp să citească rândurile scrise de mine s-a lărgit, odată cu trecerea timpului.

Într-o zi o redactorul-șef al unui ziar local mi-a zis că îi place ce și cum scriu. Nu-mi venea să cred că un profesionist într-ale scrisului s-a oprit ca să-mi citească rândurile! Și astfel a început o frumoasă colaborare cu un ziar local ce a durat peste șase ani.

Multe dintre articolele mele de pe blog au fost preluate în timp de diverse alte publicații online sau tipărite.

În zece ani am reușit să scriu 733 de articole. Nu știu dacă sunt multe sau puține dar în fiecare dintre ele am pus un strop din sufletul meu.

Datorită blogului am cunoscut oameni frumoși de la care am învățat multe și care au avut un impact asupra evoluției mele ulterioare.

Am scris versuri, texte motivaționale, mărturisiri, eseuri, pamflete, reportaje și interviuri. Am făcut greșeli și am învățat. Am încercat să sancționez greșelile decidenților și să promovez oameni mai puțin știuți care își dedica viața anumitor cauze.

Acum, după 10 ani de blogging, vreau să vă mulțumesc acelora dintre voi ce mi-ați oferit șansă să scriu despre voi și despre acțiunile voastre, acelora ce m-ați ajutat să evoluez dându-mi sfaturi, criticându-mă sau acordându-mi încrederea voastră, aceloră ce mi-ați promovat mesajele de pe paginile blogului, vouă celor ce ați poposit pe blog și v-ați oprit privirea asupra cuvintelor scrise de mine!

Vă sunt recunoscătoare tuturor!

 

Recomandări

Opt ani de blogging

Sapte ani de scris…

Au trecut sase ani…

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply