Puterea de a spune NU

Puterea de a spune NU sau DA e in tine

Nu e simplu sa spui NU! Il asculti pe cel din fata ta, te imaginezi in situatia lui si desi parca mintea iti spune ca pentru tine e mai bine sa spui NU, iti asculti inima si te auzi spunand Da.

Astfel te trezesti ca viata ta devine un sir de Da-uri care incep sa te copleseasca si carora nu le mai faci fata si parca ti se face dor de o pata de NU.

In timp ajungi sa te simti vinovat ca nu ai respectat toate Da-urile dar si pentru ca nu te-ai respectat pe tine si nu ai avut, din cand in cand, puterea sa spui, Nu.

Iar parca pentru ati arata tie insuti ca nu esti o persoana slaba si ca puterea de a spune Nu exista in tine, iti propui s-o scoti la suprafata si spui, in sfarsit, NU, cand simti ca asta iti doresti. Dar vai, un NU parca sterge in mintea celorlalti toate Da-urile pe care le-ai spus intreaga viata doar din dorinta de a ajuta sau poate pentru a nu supara pe nimeni.

Coplesit de nemultumirile produse de rebelul tau Nu, de care fusesesi atat de mandra/-a pana atunci, iti zici ca totusi parca e mai placuta linistea adusa de Da si iti schimbi decizia initiala.

Dar constati ca noul tau Da nu poate sterge presupusa leziune produsa de Nu si devii victima propriei tale slabiciuni.

Inveti astfel ca oamenii oricum vor fi nemultumiti si atunci mai bine sa-ti fii fidel tie insuti/insati si sa ai puterea sa zici si NU.

Spuneti DA si NU, ascultandu-va inima si mintea deopotriva! Spuneti NU si DA ascultandu-i pe ceilalti dar si pe voi, deopotriva! Fiti buni cu ceilalti dar si cu voi insiva!

 

Recomandari

Aprecierea, liantul relatiilor noastre

Viata poate fi frumoasa! Sau nu!

In vremurile innorate iti cunosti prietenii

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply