Aprecierea, liantul relatiilor noastre

Despre aprecierea celor dragi

,,Te/va rog!”, ,,multumesc!”, ,,ma scuzati!” sunt formule pe care le folosim toti in interactiunile zilnice cu persoane cunoscute sau chiar necunoscute.

Si totusi cei mai multi dintre noi uitam sa le folosim tocmai in relatia cu cei dragi noua.

E ca de la sine inteles ca partenerul/-a de viata, parintii sau alte persoane(frati, surori) cu care convietuim, sunt obligati sa faca diverse activitati/lucruri pentru noi, asa de ce sa ne obosim sa spunem ,,te rog!” sau ,,multumesc!”?! Sau de ce sa mai depunem vreun efort sa ne scuzam atunci cand gresim stiind ca oricum ne iarta pentru ca ne iubesc?!

Ba inca e mult mai simplu sa le atragem atentia ca mancarea e prea sarata sau nu are sare suficienta, ca tricoul are inca o pata desi l-au spalat sau ca nu stiu ce lucru nu e facut asa cum am dori noi, decat sa le multumim pentru ca au pus ceva pe masa sau pentru ca se straduiesc sa munceasca pentru familie.

Devine parca o obisnuita sa le amintim celor dragi de imperfectiunea lor sau a faptelor lor, uitand ca orice repros nu face decat sa produca rani in sufletele lor, erodand astfel temelia relatiilor noastre.

Sa le spunem celor cu care ne impartim viata ,,te iubesc”, ,,ce ar fi viata mea fara tine?!” ,,iti multumesc pentru ca existi!”, ,,fiecare zi e mai frumoasa datorita tie!” pare a fi un adevarat chin… Cuvinte simple care spuse din inima, devin liantul relatiilor noastre, facandu-ne viata mai frumoasa, atat noua celor ce le rostim, cat si celor ce le sunt adresate.

Aprecierea, o normalitate

Aprecierea ar trebui sa fie o constanta a vietii noastre. Sa ne apreciem pe noi, pe cei dragi noua sau diverse persoane pe care viata ni le aduce in cale macar si pentru o clipa, ar trebui sa fie o normalitate si nu un lux de care ne bucuram doar la aniversari.

 

Recomandari:

Viata poate fi frumoasa! Sau nu!

Viata si cugetarile ei…

Ce este viata?!

 

Be the first to comment

Leave a Reply