Impresii de la Muzeul Iluziilor

Muzeul Iluziilor la Focsani

In urma cu aproape trei luni, pe cand ne faceam planurile de vacanta am aflat pentru prima data de la o prietena de Muzeul Iluziilor ce isi incepea atunci turul prin tara la Brasov.

Muzeul Iluziilor este concept unic in Romania ce isi propune sa arate vizitatorilor cum funcţionează iluziile prin contactul direct cu obiecte prezentate, dar si prin explicatiile unui ghid ce ofera detalii despre mecanismele lor de funcţionare si face demonstratii live. Daca pentru tara noastra este o premiera, acest concept este popular in multe dintre marile orase ale lumii, care au astfel de muzee interactive permanente: Barcelona, Zagreb, Moscova, Ljubljana sau Sankt Petersburg etc.

Daca n-am reusit sa vizitam Muzeul Iluziilor in timpul vacantei in Brasov, cand presa locala a scris ca va veni la Focsani, ne-am zis ca nu-l putem rata si acum.

Astfel am facut rezervare inainte cu o saptamana si la sfarsitul saptamanii trecute, alaturi de doua prietene din grupul DizAbil.Eu-Vrancea ne-am prezentat la Ateneul Popular Maior Gh. Pastia.

Aici, asteptau de asemenea inceperea vizitei, parinti cu copii si profesori alaturi de elevii lor.

La parterul Ateneului ne-au fost prezentate cateva tablouri cu efect 3D si o holograma piramidala.

Muzeul Iluziilor-holograma

Etajul gazduia cateva obiecte cu ajutorul carora ghizii au explicat diverse trucuri folosite in spectacolele cu numele de iluzionism sau in filme.

Tot aici am vazut pentru prima data un theremin, instrumentul muzical la care poti canta fara sa il atingi.

Dupa scurta demonstratie a ghizilor, am fost invitati sa ne indreptam spre Muzeul ,,Trepte de Istorie” unde ne astepta o colectie de oglinzi ce deformau realitatea.

Muzeul Iluziilor -Oglinzile

Sunt sigura ca vizita a fost pe placut tuturor copiilor prezenti!

Turul organizat a durat o ora iar pretul unui bilet a fost de 15 lei.

Muzeul Iluziilor si persoanele cu dizabilitati

Desi intrarea la Muzeul Iluziilor este gratuita pentru persoanele cu dizabilitati, in Focsani acesta a fost amplasat in incaperi neaccesibilizate persoanelor cu dizabilitati locomotorii grave. In plus, durata vizitarii fiind stabilita la o ora, ghidul nu a putut tine cont de ritmul de deplasare al persoanelor ce au mobilitate mai redusa si astfel noi am fost nevoiti sa trecem mult mai repede cu privirea peste obiectele expuse.

Asta arata inca o data, daca mai era nevoie, ca atunci cand se organizeaza un eveniment, de ce natura ar fi el, organizatorii nu se asteapta ca la acesta ar putea participa si persoane cu dizabilitati.

Concluzie

Daca Muzeul Iluziilor ajunge in orasul vostru, mergeti si il vizitati! E o experienta interesanta, mai ales pentru copii. Preferata mea a fost holograma. Nu mi-a inchipuit niciodata ca pentru a realiza o holograma ai nevoie doar de un monitor si o piramida din plexiglas!

 

Recomandari:

Daca v-a placut articolul, va recomand sa cititi si

Impresii de la Festivalul Bachus Vrancea 2018

Festivalului de Muzică Clasică RINASCIMENTO MUSICI, editia a lV-a

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply