Impresii de la Festivalul Bachus Vrancea 2018

Festivalul Bachus, cu bune si cu rele…

Nu fusesem niciodata la Festivalului Viei și Vinului, Festivalul Bachus Vrancea, cum mai este numit. La fel cum nu mai fusesem nici la Zilele Focsaniului sau la alte evenimente organizate de Primaria Focsani sau Consiliul Judetean Vrancea.

Astfel in ultima zi a festivalului, desfasurat in perioada 4- 7 octombrie, ne-am zis ca nu putem rata si ocazia asta si ne-am facut si noi prezenta in Piata Unirii din Focsani, locul de desfasurare al acestuia.

Inca de cand ne-am apropiat de zona de desfasurarii am fost suprinsi de numarul mare de vranceni adunati la acest festival.

Unii aflati in fata scenei unde diversi artisti isi prezentau show-urile, altii la mesele asezate in fata Casei de Cultura prin fum si mirosuri de mici, carne fripta, cartofi prajiti, colaci secuiesti, porumb fiert etc. Se pare ca atunci cand sunt organizate asemenea evenimente se vinde orice.

Pe cand am ajuns in Piata Unirii, Geta Postolache tocmai isi lua ramas bun de la spectatori iar Catalin Maruta prezenta urmatorii invitati: Sylvia si DJ Rynno.

Festivalul Bachus, Sylvia

Astfel in urmatoarele 30-40 de minute, o tanara s-a chinuit sa incante vrancenii, nereusind sa le atraga atentia decat atunci cand si-a abandonat propriile melodii si a trecut la prelucrari etno. Nici cele doua dansatoare mai mult dezbracate decat imbracate, n-au avut mai mult succes cu dansul lor lasciv.

Maruta, Festivalul Bachus

Dupa acest numar, acelasi Maruta l-a introdus in scena, ca si cum ar fi repurtat o mare victorie, pe Shift. Cine era, habar n-aveam, stiu doar ca a insistat mult pe faptul ca mama lui e din Vrancea si astfel toate rudele il insotisera la concert. Spre final, a cantat si o piesa ce a reusit sa castige aplauze, melodia Taxi interpretata What’s UP. O doamna de langa mine isi pierduse rabdarea si tot murmura:,,Da’ pleaca odata!” O intelegeam!

Shift, Festivalul Bachus

In cele din urma, probabil i s-a facut mila de noi si se duse iar acelasi Maruta s-a straduit sa ne trezeasca interesul prezentand urmatorii invitati: Mira si D.J. Project.Mira, Festivalul Bachus

Desi frigul isi facuse prezenta in Piata, in sfarsit am inceput sa nu mai regret ca venisem.

Si cei din jurul meu, pareau mai receptivi la melodiile interpretate de tinerii de pe scena.

DJ. Project, Festivalul Bachus

Desi venisem pentru a-i asculta pe Pepe si Helena Paparizou, am plecat inainte ca acestia sa-si faca prezenta la Festivalul Bachus.

Daca ai o dizabilitate locomotorie nu e tocmai recomandat sa mergi la asemenea spectacole unde spectatorii sunt obligati sa stea in picioare…

Multe reflectoare dar fara iluminat stradal…

La plecare am traversat Gradina Publica pentru a iesi in strada Maior Gh. Pastia si nu mica ne-a fost mirarea cand ne-am trezit pe o alee scufundata in bezna totala.

Daca sunteti singuri nu va recomand sa ajungeti seara prin acea zona. Mai ales ca aleea este si pietruita, ca toata Gradina Publica de altfel, si nu asfaltata.

Aceeasi bezna ne-a intampinat si pe strada mai sus mentionata. Stabatuta insa din cand in cand de farurile vreunei masini.

Suntem un popor ciudat. Cheltuim 1,440 milioane lei pentru un festival la care invitam interpreti despre care multi spectatori n-au auzit dar nu avem bani pentru iluminatul stradal, pentru refacerea drumurilor sau pentru renovarea spitalelor.

Recomandari:

Festivalului de Muzică Clasică RINASCIMENTO MUSICI, editia a lV-a

Concert Simfonic de Muzica Romaneasca la Focsani

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply