Festivalului de Muzică Clasică RINASCIMENTO MUSICI, editia a lV-a

Festivalului de Muzică Clasică RINASCIMENTO MUSICI

 

In perioada 18 – 20 mai 2018, Ateneul Popular ,,Mr. Gh Pastia”Focsani a gazduit cea de-a IV-a editie a Festivalului de Muzica Clasica RINASCIMENTO MUSICI.

Ca si la editiile anterioare, au avut loc recitaluri camerale ale unor ansambluri instrumentale in principal pe esplanada Muzeului Trepte de Istorie din Piata Unirii.

Noi n-am participat la editiile precendente ale acestui festival si nici in primele doua seri ale acestei editii dar duminica seara am asistat la doua recitaluri de exceptie.

Seara a inceput cu interpretarea a trei elevi de la Liceul de Arta „Gheorghe Tattarescu” din Focsani, ce emotionati au pregatit auditoriu pentru cele doua recitaluri si care au fost incurajati si rasplatiti cu aplauze pentru prestatia lor, de cei aproxiamtiv 100 de vranceni de toate varstele aflati in Piata Unirii.

Apoi TRIO Bucharest Winds Ensamble, format din Gabriela Peticila-flaut, Valentin Ghita-oboi si Ionut Rosca-fagot i-au incantat pe cei prezenti mai mult de o ora cu Trio-uri Londoneze. O seara dedicata lui Haydn.

Mai apoi Cvartetul Consonante au prezentat iubitorilor de muzica clasica un program din care nu au lipsit Mozart, Jopplin, Piazzolla, McLean.

O seara frumoasa in care vrancenii prezenti in Piata Unirii au primit in dar clipe de rasfat spiritual. Desi vantul adia iar seara isi pogorase pelerina-i racoroasa, toti cei prezenti au sorbit cu nesat, notele muzicale ce se rostogoleau cu gratie spre ei, de la prima pana la ultima.

„Prin aceste evenimente muzicale in aer liber ne propunem sa atragem un public numeros catre muzica clasica si sa oferim auditoriului seri muzicale de mare sensibilitate si bucurie deplina”, a afirmat directorul Ateneului Popular, Valentin Gheorghita in fata celor veniti sa asiste la acest eveniment.

Si cred ca a reusit! Felicitari, domnului Valentin Gheorghita si Ateneului Popular ,,Mr. Gh Pastia”Focsani!

 

 

PS. Desi am racit si dupa festival am stat 3 zile in pat, cred ca a meritat! 🙂

 

Va recomand sa cititi si

Concert Simfonic de Muzica Romaneasca la Focsani

O seara la opera, clipe pline de emotie

O seara de neuitat – Simfonic Tango

Be the first to comment

Leave a Reply