O seara la opera, clipe pline de emotie

Gabriela Istoc Paul Lungu Focsani seara opera persoane cu dizabilitati

 

Luni 13 martie, începând cu ora 19.00, focsanenii au fost invitati la opera.

Concertul vocal-simfonic al Orchestrei de Cameră UNIREA a avut loc la Sala Mare a Ateneului Popular ,,Mr. Gh. Pastia” în cadrul Stagiunii 2016-2017.

A fost o seara plina de emotie… O seara in care spectatorii prezenti au primit in dar, de la inceputul si pana la sfarsitul spectacolului, crampeie de fericire.

Programul serii a cuprins arii şi muzică din opere şi operete celebre: „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus MOZART, „La Traviata” de Giuseppe VERDI, „Tosca” şi „Gianni Schicchi” de Giaccomo PUCCINI, „Elixirul dragostei” de Gaetano DONIZETTI, „Carmen” de Georges BIZET, „Văduva veselă” de Franz LEHAR şi „Liliacul” de Johann STRAUSS.
Solista invitata, GABRIELA IŞTOC , una dintre tinerele soprane din Romania reprezentative pentru publicul occidental, si-a sedus si incantat auditoriu cu fiecare arie interpretata.

Tenorul PAUL LUNGU, la fel ca si colega lui de scena a daruit multa emotie in timpul interpretarii, ce i-a fost inapoiata la final sub forma ropotelor de aplauze. Conducerea muzicală a acestei minunate seri de opera a fost asigurata de VINCENT GRUGER.

Timp de doua ore pentru cei prezenti in sala de spectacol nu au mai existat probleme, griji sau suferinta ci doar bucurie.

Acest spectacol de opera n-a insemnat doar un rasfat al simtului auditiv ci o adevarata lectie de viata prin care o soprana, un tenor, si o minunata orchestra ne-a invatat ca muzica poate face viata mai frumoasa.

Cand am parasit Sala Mare a Ateneului Popular m-am gandit ca organizatorii ar fi trebuit sa scrie la intrare: AICI SE DARUIESTE FERICIRE.

PS. Singurul meu regret a fost ca n-au participat la aceasta seara de opera, in cadrul proiectului FOCSANIUL MELOMAN, mai multe persoane cu dizabilitati dar cine stie, poate ca pana la urmatorul spectacol aceasta frumoasa initiativa va ajunge la cei carora li se adreseaza.

Conform zicalei ca nici o fapta buna nu ramane nerasplatita, se pare ca au fost voci care au criticat acest proiect, spunand ca initiatoarea ar vrea sa care persoanele cu dizabilitati ca pe niste saci cu cartofi la spectacol dar eu sunt convinsa ca acele voci nu stiu ce inseamna sa stai izolat in propria locuinta iar fiecare iesire din casa sa fie un eveniment.

2 Comments

  1. ”au fost voci care au criticat acest proiect, spunand ca initiatoarea ar vrea sa care persoanele cu dizabilitati ca pe niste saci de cartofi la spectacol ” Poți da detalii? sau scrieți ”
    de la lume auzite? ”

Leave a Reply