De ce n-ar exista in Romania si meseria de pacient?!

pacient in romania meserie

De ce n-ar exista in Romania si meseria de pacient?!

Astazi uitandu-ma prin Nomenclatorul de Meserii,  m-am intrebat: de ce n-ar exista in Romania si meseria de pacient?! Persoanele ce au o afectiune medicala cronica probabil inteleg de ce mi-am pus o asemenea intrebare…

Nu se poate spune ca ne lipseste vechimea in ,,campul muncii”

Simptomele bolii de care suferim se tin scai de noi intreaga zi, ba nu se lasa duse nici noaptea, asa ca norma noastra de lucru e chiar mai mare decat a oricarui alt angajat asadar nu se poate spune ca nu avem vechime in ,,campul muncii”.

Am putea primi spor de noapte, spor de rabdare si spor de umilinta

In plus din fisa postului nostru mai fac parte telefoane nenumarate pentru programari, drumuri uneori chiar de sute de kilometri pana la spitalele in care ne tratam, multe ore de asteptare in fata cabinetelor medicale pentru consultatii, investigatii sau tratamente. Astfel am putea primi spor de noapte, spor de rabdare si spor de umilinta pentru ca ni se mai intampla ca dupa ce ne-am chinuit saptamani intregi pentru o programare si am facut un drum de cateva ore, medicul sa ne ignore si sa plece grabit la o sedinta sau asistenta sa plece la o tigara chiar cand ne vine randul pentru o anumita investigatie, dupa ce am asteptat zeci de minute. Ba in anumite situatii ar fi potrivit si un spor de periculozitate, avand in vedere ca unii dintre noi mai dau si peste cate un medic total dezinteresat de soarta noastra.

N-am cere nici macar sa fim pensionati

Noi nici nu suntem prea pretentiosi. Am fi singurii salariati care n-am cere in strada mariri de ,,salarii”. La nevoie venim si cu bani de acasa pentru a sustine sistemul medical. N-am cere sa fim pensionati (desi ne-am dori) si ne-am exercita ,,profesia” cu demnitate iar tot ce am astepta pentru efortul depus este sa ne primim doza de pilule sau injectii ce ne asigura traiul zilnic.

 

Be the first to comment

Leave a Reply