Facebook-ul și fake news-urile lui…

facebook-ul și fake news-urile

Sursa foto: net

Mama, facebook-ul și fake news-urile

Anul trecut când mi-am schimbat telefonul, vechiul meu telefon a înlocuit bătrânul telefon cu  taste al mamei. Era primul ei dispozitiv cu touch și n-a fost prea încântată de el dar noi i-am spus că e vremea să intre și ea în rând cu lumea și de voie, de nevoie l-a acceptat. 🙂

Soțul meu i-a instalat whatsapp-ul, a învățat-o să-l folosească și chiar a început să vorbească cu prietenele iar eu i-am facut un cont pe facebook pe care însă l-a ignorat cu succes până în urma cu vreo lună.

Persoană activă, nu prea îi plac cei ce stau toată ziua cu nasul în telefon, cum suntem și noi, de altfel. 🙂

Odată cu declararea stării de urgență, având peste 65 de ani și o hipertensiune, am consemnat-o la domiciliu iar asta a cam afectat-o, așa că a acceptat sfatul meu de a mai arunca câte un ochi, din când în când, pe facebook pentru a vedea ce mai fac/zic cei câțiva ,,prieteni” pe care îi are.

Zilele trecute m-a întrebat de ce cineva a distribuit o informație ce era evident că nu e reală.

Destul de complicat să povestești cuiva care nu știe prea multe despre mediul virtual, cum stă treaba cu facebook-ul si fake news-urile.

I-am reamintit atunci de o conversație mai veche în care o cunoștință îi spusese că trebuie să voteze PSD-ul pentru că le-a dat pensie iar mama i-a răspuns că primește pensie pentru că a muncit 40 de ani, nu pentru că i-ar fi dat PSD ceva, din buzunarul lui.

Așa e și cu facebook-ul și fake news-urile. Oamenii nu se mai chinuie să verifice o informație. Iau de bun tot ce citesc sau aud iar consecințele le cunoaștem cu toții…

Corupție, clientelism politic, incompetență, agresivitate fizica sau verbală și sărăcie.

Tot ce facem contează. Tot ce facem are consecințe… Chiar și o simplă distribuire… Cineva poate acționa bazându-se pe acea informație falsa.

 

Recomandări

Cum putem verifica o informatie

,,Medicamente interzise în Occident, fiindcă ucid, la liber în farmaciile din România”?

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply