,,Medicamente interzise în Occident, fiindcă ucid, la liber în farmaciile din România”?

,,Medicamente interzise în Occident, fiindcă ucid, la liber în farmaciile din România!” Cu siguranta, macar o data ati vazut distribuita pe facebook aceasta ,,informatie” sau poate chiar v-a fost trimisa de o cunostinta pe e-mail.

Medicamente interzise în Occident la liber in Romania - STIRE FALSA

Eu am primit-o de nenumarate ori pe mail dar am vazut-o de si mai multe ori distribuita de prietenii mei de pe facebook.

Astazi o veche prietena ce are poliatrita reumatoida ca si mine, m-a sunat si m-a intrebat daca sunt la curent cu ce se spune despre Metotrexat, medicamentul pe care eu il folosesc de aproape sase ani, pe net?! Si tot astazi mai vad distribuit de inca un prieten acest articol, asa ca am incercat sa aflu ce site-uri incearca sa obtina trafic postand aceasta ,,celebra” lista iar rezultatul a fost urmatorul:

http://loon.ro

http://www.alternativenews.ro

http://www.secretele.com

http://www.replicaonline.ro

si lista poate continua…

Pe nici unul dintre aceste site-uri nu se precizeaza sursa conform careia Metotrexatul nu este recomandat pacientilor din Occident sau conform careia acest medicament este ,,la liber” in Romania. Eu in toti acesti ani de cand urmez tratamentul cu Metotrexat nici macar o doza n-am luat-o ,,la liber” din farmacii ci de fiecare data am avut nevoie de reteta eliberata de medicul reumatolog sau de medicul de familie pe baza unei scrisori medicale parafata de reumatolog. Nu voi face nici o referire la celelalte medicamente din aceasta lista pentru ca nu stiu daca aceste se prescriu sau nu in alte tari dar cunosc pacienti cu poliatrita din Anglia, Spania si Italia carora medicul curant le prescrie Metotrexat. De asemenea, cunosc pacienti din Romania care si-au intrerupt tratamentul cu acest medicament tocmai pentru ca au citit pe aceste site-uri ca medicul le prescrie un medicament care ,,ucide”, pacienti care din acesta cauza ajung sa aiba distructii articulare grave, ireversibile ce ii imobilizeaza in scaun rulant. E adevarat ca Metotrexatul poate da reactii adverse dar la fel de adevarat e ca cei mai multi pacienti au beneficii mai mari decat aceste efecte adverse.

Oare cei ce scriu asemenea ,,articole” se gandesc vreo clipa la impactul celor scrise de ei asupra pacientilor ce urmeaza scheme terapeutice ce includ si medicamentele ,,infierate” de ei? Oare simt vreo clipa responsabilitatea afirmatiilor facute din dorinta de a avea cat mai multi cititori?

Be the first to comment

Leave a Reply