Politicienii si ipocrizia lor

Iti bat la usa timid, promitandu-ti ca telul lor in viata va fi fericirea ta. Tot ce trebuie sa faci e sa-i votezi. Cu capul plecat iti si povestesc cat de ,,oropsiti” sunt de adversarii politici, presa si chiar si de justitie… Mai ca ti se rupe sufletul de mila lor. Iti spui ca n-ai mai vazut de mult atata candoare si interes pentru prosperitate ta asa ca mergi la vot si le dai intreaga ta incredere cu speranta ca macar de data asta nu te-ai inselat… Dar, vai, candoarea politicienilor romani, mai mici sau mai mari, tine pana dupa numararea voturilor!

ipocrizie politicieni politicienii masti

Odata instalati in fotoliile de primari, consilieri judeteni, presedinti ai consiliilor judetene, parlamentari sau presedinte isi dau masca jos. Uita de tine, sarmanul cetatean roman, si de promisiunile facute pe cand iti cersea votul. Tot ce conteaza acum e sa-si apere propriile interese. Tu nu mai existi. Ei sunt atotputernici. Nu-si mai amintesc ca votul tau i-a adus in acesta pozitie si ca ar trebui sa te reprezinte pe tine, biet alegator si nu propriul grup de interese. Ba daca incerci sa le reamintesti de promisiunile facute, te mint cu nonsalanta sau iti rad in fata. Ce stii tu? Ei sunt mult mai destepti decat tine, doar te-au facut sa-i votezi.

Si astfel timp de patru ani pendulezi intre dezamagire si revolta, satul de ipocrizia din politica romaneasca, promitandu-ti ca la urmatoarele alegeri, cand isi vor aduce iarasi aminte ca existi si-ti vor bate in usa pentru a-ti cersi votul, vei fi tu insuti destept…

Be the first to comment

Leave a Reply