Maratonul de lectura online

Maratonul de lectura online

Dacă toamna trecuta vă povesteam despre popasul Caravanei de lectură C@rte în sate la Școala Gimnazială “Profesor Grozea Nicu”din Răstoaca, despre călătoria micilor răstoceni, ghidați de poveștași în lumea magică a cărților, în perioada acestei pandemii, jurnalista Silvia Vrînceanu Nichita, președinta Asociația Eu, tu și ei, a lansat o nouă provocare copiilor și tinerilor din județul Vrancea, numita Maratonul de lectura online.

Astfel micii vrânceni sunt provocați să se filmeze în timp ce citesc o povestioară iar lectura lor ajunge prin intermediul paginii C@rte în sate, la alți copii, cunoscuți sau nu, care la rândul lor sunt provocați să se alăture acestui maraton de lectura online. Căci ce poate fi mai util acum în plină pandemie, când autoritățile ne îndeamnă să stăm în casă, decât o evadare în alte timpuri sau alte locuri, de pe planeta sau chiar din univers, prin intermediul cărților. În plus, maraton de lectura online e un bun prilej pentru ca adolescenții și copiii să își împărtășească unii altora, preferințele în materie de lectură, să își facă recomandări și să schimbe impresii, pe rețelele de socializare?!

Răstoaca citeste

Acestui maraton de lectură online s-au alăturat și doi elevi ai Școalii Gimnaziale “Profesor Grozea Nicu”din Răstoaca, dornici să vorbească colegilor dar și altor copii, din diverse colțuri ale Vrancei și nu numai, despre cartea lor preferată dar și pentru a-i provoca sa li se alăture în această călătorie. Costel și Valentin, au citit câteva fragmente din cartea Istoria lui Razvan, scrisă de Horia Corcheș și si-au îndemnat auditoriu să caute în lumea fascinantă a cărților, răspunsuri la întrebările ce îl preocupă.

Rastoaca citeste

Doi pusti, elevi ai Școlii Gimnaziale Profesor Nicu Grozea din Răstoaca, ne provoacă la lectură, citindu-ne câteva pagini din cartea lor preferată. Dați clic pe link si aflați care este aceasta! Sper sa va determine s-o cititi si voi!#Rastoacaciteste in #maratonuldelecturaonline din cadrul proiectului #carteinsate

Publicată de Viata Altfel – Blogul Iulianei pe Luni, 4 mai 2020

Video: Vasile Prunila

Provocarea mea

Și dăcă v-am transmis provocarea celor doi adolescenți, m-am gândit că n-ar fi rău să va lansez și eu o provocare!

Provocare la lectura!

Pentru ca e duminica, va lansez o provocare!

Publicată de Viata Altfel – Blogul Iulianei pe Duminică, 3 mai 2020

Așadar cine se mai înscrie la maratonul de lectura online? 🙂

 

Alte recomandări pe aceeași tema

Caravana de lectură “C@rte în sate” la Răstoaca

Lecturile anului 2019

Profesori ce au modelat destine

 

Be the first to comment

Leave a Reply