Ce se ascunde in spatele unei recenzii?!

VIATA_ALTFEL

Cat de reale sunt recenziile produselor vandute pe net?

Nu stiu voi cum faceti dar eu de fiecare daca cand vreau sa achizitionez un serviciu sau un produs de folosinta indelungata, incerc sa aflu mai intai, cat mai multe pareri despre produsul/serviciu respectiv. Si cum as putea face asta daca nu citind, inainte de toate recenziile de pe site-urile ce vand produsul/serviciul respectiv, apoi citind parerile celor ce il folosesc deja de pe forum-uri sau de pe retelele de socializare?!

Citind opiniile acestora chiar m-am intrebat, oare ce ii motiveaza ca dupa ce au achizitionat un produs sa se intoarca pe site pentru a scrie o recenzie?

Daca sunt nemultumiti, e de inteles ca se intorc pentru a-si exprima nemultumirea dar daca sunt multumiti chiar doresc sa faca o favoare producatorilor, vanzatorilor si viitorilor cumparatori?

In urma cu doua luni, mergand sa achizitionam un telefon mobil din magaziunul unui furnizor de servicii de telefonie, am cerut un anumit tip de telefon asupra caruia ne hotarasem tot in functie de recenziile citite pe net. Nu mica ne-a fost mirarea cand vanzatoarea, intr-un puseu de sinceritate, ne-a marturist ca desi produsul respectiv avea doar cuvinte de apreciere pe site-urile ce-l vindeau, ei primeau in fiecare saptamana telefoane pentru a le trimite in service.

Recenzii contra cost

Saptamana trecuta am intrat pe pagina unui furnizor de servicii de televiziune si am citit parerile utilizatorilor acestui serviciu. Un domn mi-a atras atentia prin ardoarea cu care recomanda serviciu respectiv si i-am memorat fara sa vreau numele. La doar cateva zile aveam sa aflu, de la un angajat al companiei respective(informatie confidentiala), ca domnul respectiv beneficia de acel serviciu gratis in schimbul recomandarilor facute pe net.

De asemenea, am aflat ca o firma romaneasca ce produce electrocasnice face anumite cadouri celor ce i-au achizitionat produsele daca scriu recenzii pe site-urile magazinelor din care le-au cumparat.

Prin urmare cat ne putem baza pe recenziile pe care un anumit produs/serviciu le are pe net in aceste conditii?

Voi pe ce va bazati cand vreti sa cumparati un produs sau sa incheiati un contract pentru furnizarea unui serviciu?

 

Va recomand sa cititi si

Despre informatie si mass-media …

Sintagma ,,Clientul nostru, stapanul nostru” , depasita in Romania

 

1 Comment

Leave a Reply