Sintagma ,,Clientul nostru, stapanul nostru” , depasita in Romania

Digi sau Telekom?

Abonati nemultumiti

Desi suntem  in secolul XXI si membri ai U.E de 10 ani, companiile ce furnizeaza servicii de telefonie, televiziune, internet sau electricitate nu si-au schimbat defel in ultimii 20 de ani felul de a-si trata abonatii. Acestia sunt priviti ca o sursa de castig sigura ce nu merita prea mult respect sau bataie de cap, respectiv investitii pentru imbunatatirea calitatii serviciilor.

Principiul dupa care se ghideaza pare a fi: ,,lasa ca merge si asa” si chiar merge, cel putin in comunitatile mai mici unde nu prea exista concurenta iar locuitori sunt nevoiti sa accepta ce li se ofera desi sunt abonati nemultumiti.

Sintagma ,,Clientul nostru, stapanul nostru” , depasita in Romania

Spre exemplu, Societatea de Furnizare a Energiei Electrice isi permite sa intrerupa electricitatea cand si de cate ori vrea fara o anuntare prealabila a abonatilor.

Firmele de tefefonie mobila Vodafone, Orange si Telekom nu sunt interesate sa-si imbunatateasca semnalul pentru ca toti clientii sa poata beneficia de servicii de calitate si nu de o goana continua pentru gasirea unui minim semnal pentru initierea unei convorbiri sau trimirea unui SMS.

Telekom, in plus, inca pastreaza monopolul in mediul rural in ce priveste telefonia fixa si internetul asa ca de ce s-ar chinui atunci cand apar defectiuni sa remedieze prea repede problemele pentru ca oricum nu exista o alta firma spre care clientii lor sa se indrepte.

Ultima in enumerarea mele este AKTA care la o luna de la ninsoarea din aprilie in ciuda sesizarilor trimise de abonati, nu s-a obosit sa-si remedieze avariile si cu toate acestea vrea sa-i fie platit abonamentul si pentru perioada in care abonatii n-au beneficiat de nici un serviciu in ciuda faptului ca reprezentatii firmei au afirmat ca pentru acea perioada nu vor cere plata abonamentului.

Cui ii mai pasa ca abonatii sunt nemultumiti?

Se pare ca sintagma ,,Clientul nostru, stapanul nostru” a ramas  doar o replica depasita dintr-un film alb-negru…

Va recomand sa cititi si:

A ,,innebunit” Andreea sau cum e sa fii client Vodafone in localitatea mea

Trei nopti si patru zile in ,,intuneric”

Ca la noi…

 

2 Comments

  1. Mie mi-a rupt un tir de pe stradă cablul de la Akta la ora 16. Am stat așa până a doua zi. Cică când i-am anunțat, venise întunericul. Era orar de iarnă. Oare ei ca firmă nu ar trebui să fie dotați cu lanterne precum cei de la RENEL! Nu sunt în stare, să se lase de meserie!

    • Dupa ninsoarea din aprilie noi am stat peste doua saptamani asteptand sa vina cineva sa lege cablul rupt. In cele din urma am cautat pe cineva in particular care a venit si ne-a remediat problema. Angajatii repartizati in zona noastra nu s-au deranjat sa apara.

Leave a Reply