Trei nopti si patru zile in ,,intuneric”

O primavara capricioasa

In plina primavara, pe cand ne bucuram de frumusetea copacilor infloriti, a lalelelor, liliacului, narciselor sau a margaritarelor si cand incepusem sa ne gandim la vacanta de vara, ne-am trezit intr-o dimineata cu un strat consistent de zapada ce acoperea totul in jurul nostru, intrebandu-ne derutati in ce anotimp ne aflam.

PRIMAVARA CAPRICIOASA CU ZAPADA

 CAPRICIOASA CU ZAPADA 4

CAPRICIOASA CU ZAPADA 3

La pachet cu acest peisaj a venit si intreruperea energiei electrice

Un peisaj deopotriva incitant si deprimant. Iar la pachet cu acest peisaj a venit si intreruperea alimentarii cu energie electrica din cauza unei avarii provocate chiar de acest episod de iarna in plina primavara. Asa ca deodata ne-am trezit ,,teleportati” cu zeci de ani in urma. Fara lumina, fara frigidere, fara net, fara tv sau radio si ce e mai grav si fara apa, avand in vedere ca cei mai multi locuitori si-au creat conditii decente de trai cu ajutorul energiei electrice. Si ca sa fim total izolati, bineinteles ca a fost intrerupta si telefonia fixa. Cea mobila nu ne aduce prea mari benefii nici in vremurile bune, avand in vedere ca semnalul e aproape inexistent.

Trei nopti si patru zile am stat in ,,intuneric”

Timp de trei zile am sunat de nenumarate ori la ,,deranjamente” pentru a incerca sa aflu ce se intampla cu reteauna de furnizare a energiei electrice din localitatea mea si pentru a-i anunta ca un cablu rupt se afla si in fata casei mele dar n-am reusit nici macar o data sa vorbesc cu un operator desi am asteptat zeci de minute ca apelul sa-mi fie preluat. Stiu ca probabil erau asaltati de telefoane si coplesiti de gravitatea avariilor din judet dar nu-mi starneau prea multa simpatie avand in vedere ca noi eram cei ce ne aflam in bezna, fiind victimele nepasarii si lipsei investitiilor in reteaua de distributie. Ba in plus, astazi am citit in presa ca tot noi vom suporta in facturi plata acestor avarii.

CABLURI ELCTRICE PE JOS 3

CABLURI ELCTRICE PE JOS 2

CABLURI ELECTRICE PE JOS 1

Nici macar in iarna din 2012 cand zapada avea 2 m nu am stat atat timp fara energie electrica. Trei nopti si patru zile.

Traiam in secolul trecut

M-am intrebat de nenumarate ori oare cum se descurca cei ce locuiesc in zone izolate ce nu sunt racordate la reteaua de energie electrica?!

Banuiesc ca ei n-au prins gustul confortului si atunci sunt obisnuiti sa se descurce in astfel de situatii vitrege.

Noi ne simteam captivi in intuneric, gestionand cu mare dificultate problemele aparute odata cu aceasta avarie. Am vazut vecini ce cautau cu disperare o sursa de apa ce nu depindea de energie electrica si oameni foarte ingrijorati ca li se altereaza proviziile de alimente din congelatoare. Traiam in secolul trecut.

Ce au facut autoritatile locale?

Cum au gestionat situatia autoritatile locale? Nu stiu. Pana in ziua a treia pe strada mea n-a fost vazut nici un angajat al Primariei desi un vecin incercase sa-i contacteze cu disperare pentru a afla informatii despre avaria ce ne afecta.

Sa te bucuri de facilitatile acestui secol in Romania e un privilegiu

Daca pana joia trecuta sa navighez pe net, sa am acces la telefonul fix, sa-mi pun mancarea in frigider sau sa ma spal pe maini cu apa calda mi se pareau lucruri normale, incepand de aseara mi se par privilegii…

Si inca mai asteptam sa ni se repare si cablu tv… Ziua a cincea.

Offf!!! Ce primavara capricioasa!

 

Be the first to comment

Leave a Reply