Bucuria poate avea forma unui buchet de flori

Buchet de Flori de 8 Martie

Ador florile! Mai mici sau mai mari, buchete sau in ghivece! Acesta cred ca este si unul dintre motivele pentru care imi place luna martie. Natura se trezeste la viata. Primele flori ale acestui an isi fac aparitia in gradinitile noastre… Este, de asemenea, luna in care se daruiesc/se primesc cele mai multe flori.

Si daca e martie… Zilele trecute am primit un superb buchet de flori. Nu de la vreunul dintre copiii pe care i-am terorizat cu temele la matematica sau limba romana, ani in sir, deveniti acum adulti, nici de la cineva care s-a simtit obligat pentru ca i-am facut candva vreo favoare ci de la un tanar cu o dizabilitate intelectuala grava.

Nu cred ca a inteles semnificatia zilei de 8 martie, la fel cum nu intelege multe alte lucruri despre aceasta viata dar parintii i-au cumparat un buchet de flori iar el a fost foarte bucuros sa mi-l daruiasca.

Bineinteles ca nu e prima data cand primesc flori dar gestul lui m-a emotionat nespus.

Din doua motive. Pentru ca a fost singurul, cu exceptia familiei, care mi-a adus flori in aceasta primavara si pentru ca bucuria lui a devenit bucuria mea.

Intr-o lume in care prea putini mai au timp sa faca o bucurie, un tanar cu IQ 24 a daruit bucurie ambalata intr-un buchet de flori. Astfel de gesturi, in simplitatea lor, te fac sa intelegi ca nobletea sufleteasca nu are nici o legatura cu studiile, veniturile sau functiile pe care le avem.

Mamelor, fiti mandre de copii vostri, chiar daca au IQ 24!

 

Pe aceeasi tema va recomand sa cititi si

Despre parintele copilului cu dizabilitati din Romania

Jertfa unei mame

1 Comment

Leave a Reply