Tu esti apreciata?

Buchet de Flori de 8 Martie

,,Sa fii apreciata!”

,,Sa fii sanatoasa, sa fii iubita, sa fii fericita”…

Aceste urari le-am auzit fiecare dintre noi, doamnele(si de ce nu si domnii), in aceasta luna cu ocazia Martisorului sau a zilei de 8 Martie. Cele ce suntem nascute in aceasta perioada, am fost inca si mai binecuvantate!

Mie insa mi-a ramas in memorie o urare primita de la o persoana draga:,,Sa fii apreciata!”. Aceasta urare m-a facut sa ma intreb, oare sunt apreciata?

Avand probleme de sanatate nu reusesc sa am prea multe realizari dar intotdeauna am pus suflet in tot ce am facut.

Vreo sapte ani, in aproape fiecare zi a anului scolar, mi-am dedicat timpul catorva copii ce aveau nevoie de ajutor la teme, sperand ca prin ceea ce fac ii voi ajuta sa realizeze mai mult decat mine in viata. Unii au reusit, altii nu, dar oare isi mai amintesc ei de mine? Cu siguranta, nu!

Apoi pentru ca aceasta activitate nu-mi mai aducea satisfactii sufletesti caci de cele materiale n-a fost vorba vreodata, am incercat sa ajut persoane cu dizabilitati prin intermediul site-ului http://www.dizabil.eu si a blogului sau persoane ce au aceeasi afectine ca si mine, din dorinta de a invata, unii din experienta altora. Desi nu cred ca prin ceea ce am facut am schimbat viata cuiva, intr-o zi o tanara ce imi cerea cate un sfat din cand in cand, mi-a zis:,,Multumesc ca existi”. M-a emotionat pana la lacrimi.

Atunci am simtit ca poate si ceea ce fac eu conteaza.

Cat despre familie… Fiecare dintre noi ne iubim familia si am face orice pentru ea desi poate nu ni se spune prea des ,,iti multumesc ca existi”, la fel cum si noi uitam prea des sa spunem.

E atat de placut sa fii apreciat!

Asa ca n-am putut sa nu ma intreb, oare eu ii apreciez pe cei din jurul meu la adevarata valoare? Pe cei ce-mi ofera sprijin acum sau mi-au fost alaturi in trecut?

Desi nu am retineri in a-mi exprima sentimentele, verbal sau prin fapte, sunt sigura ca si eu ca toti ceilalti am avut momente in care am uitat sau am ezitat in a-mi arata pretuirea.

Dar pana la urma in viata, totul se compenseaza. Noi ajutam pe unii si suntem ajutati de altii… Apreciem si suntem apreciati sau uitam si suntem uitati!

Si totusi e a atat de placut sa fii apreciat/-a! Asa ca doamnelor si domnilor, va doresc, si eu la randul meu, sa fiti apreciati! Aprecierea ne da aripi sa trecem peste obstacolele vietii!

 

Recomandari:

Bucuria poate avea forma unui buchet de flori

Viata si cugetarile ei…

 

Be the first to comment

Leave a Reply