,, Vrancea Eroica ”, impresii

,, Vrancea Eroica ”, omagiu inaintasilor sau risipa din banii publici?

Dupa ce in ultimii ani, Consiliul Judetean Vrancea si Primaria Focsani au starnit in mod constant nemultumirea vrancenilor cu organizarea a diverse festivaluri si manifestari publice, in conditiile in care judetul nu sta prea bine la investitii in infrastructura, sanatate sau educatie, se parea ca in acest an alesii au inteles mesajul votantilor, cel putin cu ocazia Zilelor Focsaniului, insa C.J. Vrancea probabil a vrut sa-si ia revansa cu ocazia evenimentelor organizate sub genericul ,, Vrancea Eroica ” in perioada 29 iulie -6 august 2019, cheltuind 3 milioane de lei pentru spectacolele organizate la Marasesti, Marasti, Soveja și Focsani pentru comemorarea inaintasilor ce si-au jertfit viata in Primul Razboi Mondial.

Daca sambata seara, in Piata Unirii din Focsani, seara de folk menita sa aminteasca vrancenilor de eroismul stramosilor, ploaia a cam alungat spectatorii, spectacolul de duminica seara a adus bucurie numerosilor vranceni prezenti, scaunele pregatite de organizatori devenind neincapatoare.

O seara de exceptie la Focsani

Seara a inceput cu recitalul Paulei Seling acompaniata de Orchestra Metropolitana Bucuresti condusa de renumitul dirijor Daniel Jinga.

Recitalul Paulei a depasit asteptarile celor prezenti, fiind rasplatit cu ropote de aplauze. Paula Seling cu fiecare prestatie demonstreaza ca este un artist complet si complex ce reuseste sa emotioneze si sa incante auditoriu.

Vrancea Eroica-Paula Seling

Apoi seara a continuat cu talentata Laura Bretan, castigatoarea emisiunii Romanii au Talent, a carei voce a impresionat vrancenii prezenti in Piata Unirii, apoi au urmat Corul Accoustic, Gheorghe Zamfir, insotit si de o micuta eleva si invitatul special Enrico Macias ce a impresionat prin jovialitate si a trezit amintiri adolescentine, vrancenilor trecuti de prima tinerete.

Spectatorii au savurat fiecare interpretare si i-au rasplatit cu darnicie pe fiecare in parte cu aplauze desi noaptea se instalase cu a ei plapuma racoroasa.

O seara de exceptie cum nu am mai vazut de mult timp la Focsani. Fara fetite cu fuste scurte si miscari lascive ce depuneau eforturi disperate sa atraga atentia spectatorilor.

O seara cu muzica de calitate ce a rasfatat sufletele celor prezenti. Un festin muzical pentru care multi spectatori nu si-ar fi permis sa plateasca bilet.

Manifestarile au continuat atat luni cat si marti la Focsani dar si la Marasesti si Soveja cu spectacole, conferinte, proiectii de film etc.

Intrebari … cu sau fara fara raspuns

Aveau nevoie vrancenii de ,, Vrancea Eroica ” pentru a-si comemora inaintasii? ne-am putea intreba. Se putea gasi o linie de mijloc, in care spectacolele de calitate sa nu excluda investitiile in domenii ce asigura siguranta vrancenilor, atat de necesare in Vrancea?

Vor ingrosa cei ce s-au bucurat de aceste spectacole randurile votantilor PSD, asa cum se tem cei din opozitie? Sau pur si simplu s-au bucurat de un interpret sau altul, stiind ca oricum puterea de a decide cum se cheltuie banii publici nu este la ei ci la decidenti?

Multe intrebari… La care probabil vom avea raspuns dupa urmatoarele runde de alegeri. Sau poate nu!

 

Recomandari

Impresii de la Festivalul Bachus Vrancea 2018

Festivalului de Muzică Clasică RINASCIMENTO MUSICI, editia a lV-a

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Comment

Leave a Reply