Vanzatorii de iluzii (ll)

Vanzatorii de iluzii

Si daca credeti ca m-am ,,lecuit” de experimentele prezentate in prima parte va inselati!

Capacitatea omului de amagire si autoamagire este nelimitata.

Dupa doar un an de la experimentul esuat ,,Cozac Plant”, am trecut la altul. Tot in urma unui articol aparut in ,,Formula AS”.

A fost de ajuns sa citesc:,,Rezultate bune avem in: litiaza renala si biliara, hipocalcemie, hepatita cronica, ciroza hepatica, ulcer varicos, poliartrita reumatoida (rezolvata in proportie de 90% din cazuri)…” si toate beculetele mi s-au aprins. De ce n-as face si eu parte din cei 90%?! Asa ca am plecat spre Bucuresti cu inima plina de speranta.

Odata ajunsa la clinica in cauza, un medic s-a uitat pe externarile mele si mi-a recomandat o sacosa cu suplimente nutritive, pe langa un regim alimentar destul de restrictiv. Avand in vedere ca au trecut mai mult de 20 de ani de atunci nu-mi mai amintesc denumirea tuturor suplimentelor dar stiu ca atunci am luat pentru prima data cartilaj de rechin, gheara matei si gheara dracului.

Astfel timp de un an si noua luni am renuntat la zahar sau orice alt indulcitor artificial (doar miere de albine), faina de grau, grasimi, prajeli, carne am mancat doar de pasare (fiarta) si am luat suplimentele prescrise, asteptand rezultatele promise. Din pacate, nu am avut nici cea mai mica ameliorare. Testele de inflamatie ca si durerile, de altfel, au ramas la fel de mari ca inainte de a urma terapia prescrisa la Romdan.

Dupa acest episod, inca cativa ani am mai incercat tot felul de suplimente recomandate in poliatrita prin diverse articole de presa sau chiar de diversi medici dar de fiecare data imi dadeam seama ca erau doar pierdere de timp si de bani.

Au trecut multi ani de atunci. Ani in care am renuntat la experimente. Ani in care am inteles ca desi tratamentele alopate au si reactii adverse, aduc beneficii notabile.

Ani in care am invatat sa-mi autogestionez boala si sa fac diferenta intre un tratament ce are in spate multe studii si unul ce iti promite o vindecare miraculoasa dar aduce doar dezamagire.

Concluzie

Cand te imbolnavesti, indiferent de diagnosticul ce ti-a fost pus, suferinta te face vulnerabil si victima sigura a unor anumiti oameni deveniti din dorinta de imbogatire, vanzatori de iluzii. Singura noastra arma impotriva acestor vanzatori de iluzii este informarea.

Cu cat stim mai multe despre afectiunea nostra, cu atat avem sanse mai multe sa nu luam de bun tot ce citim in presa scrisa, online, de pe retelele de socializare sau de la diverse cunostinte.

Aveti grija de sanatatea voastra! E cea mai mare bogatie a unui om.

 

Recomandari

Vanzatori de iluzii (l)

Cum putem verifica o informatie

 

 

 

1 Comment

  1. Pentru aceeași boală ca a dumneavoastră i-au trebuit soției 3 ani până să găsească un medic cu adevărat bun și care a reușit să îi aline suferința, mulțumită lui și medicației prescrise soția mea s-a întors din infern iar medicamentul minune pentru ea a fost Embrel,sigur dacă eram în țară nu ne-am ne-am fi permis costurile acestui tratament vă dorim multă sănătate și toate cele bune doamnă Iuliana

Leave a Reply