Vointa si implicarea celor din jur pot aduce schimbari benefice persoanelor cu dizabilitati

Cu si fara locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilitati

In urma cu o saptamana va povesteam peripetiile mele dintr-o zi mohorata de noiembrie si concluzia la care am ajuns in acea zi: Kaufland Focsani incapabil sa gestioneze locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilitati.

Hotarasem atunci sa nu mai mergem duminica la cumparaturi si totusi…  La doar o saptamana ne-am pornit iarasi sa ne rezolvat diferite treburi prin oras.

De data asta destinatia a fost Focsani Mall. Daca n-am fi trecut prin oras, puteam crede ca toata suflarea orasului, ba chiar si din imprejurimi s-a mutat acolo. Nu doar ca parcarea era plina dar erau masini parcate si pe campul ce margineste centru comercial, ba chiar si pe caile de acces.

Focsani Mall

Nu ne-am lasat descurajati de privelistea asta din prima clipa si increzatori ne-am indreptat spre locurile de parcare destinate persoane cu dizabilitati din zona Carrefour, dar de unde atata noroc sa gasesti unul liber? Erau toate ocupate de masini ce aveau card-legitimatie sau un alt insemn al dizabilitatii.

Ba chiar si cele din fata Brico Depot erau ocupate insa de persoane ce nu aveau dreptul sa parcheze acolo.

Brico Depot

Dupa ce ne-am plimbat prin toata parcarea in cautarea unui loc liber, ne-am hotarat sa ne indreptam totusi spre Kaufland unde, surpriza! Erau patru locuri de parcare pentru persoane cu dizabilitati libere. Bineinteles ca si aici celelalte locuri speciale erau ocupate de persoane certate cu bunul simt, insa m-am bucurat pentru jumatatea mea de pahar plina.

Kaufland

Si pentru ca dupa articolul precedent o mamica cu copil mic mi-a scris ca situatia este aceeasi si cu locurile ce le sunt destinate…

Nu stiu ce masuri luase Kaufland Focsani dar pentru prima data am simtit ca vointa si implicarea celor din jur pot aduce schimbari benefice persoanelor cu dizabilitati.

Pe cand ieseam din parcare, un tinerel se indreapta cu viteza spre un asemenea loc, isi lasa masina si se indeparteaza zburdand spre centrul comercial.

Pacat ca n-am reusit sa-l intreb ce handicap are…

 

Recomandari pe aceeasi tema

Locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilitati avem, respect n-avem

Cum imi fac eu ,,prieteni”…

 

 

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply