Vizita Papei Francisc in Romania, impresii

Vizita Papei Francisc in Romania

Inainte de vizita Papei Francisc in Romania (31 mai-2 iunie 2019), n-as putea spune ca stiam prea multe acest Papa. Doar ce se mai prezenta pe la stiri din cand in cand si diverse mesaje ce-i erau atribuite, devenite virale pe retelele sociale…

Aceasta vizita nu mi se parea ca ar avea vreo legatura cu mine si cu ortodocsii din Romania. Am deschis totusi din cand in cand televizorul pentru a urmari ca un simplu observator diverse etape ale acestei vizite.

Daca in prima zi, mi s-au parut exagerate masurile de securitate in conditiile in care romanii sunt oameni destul de pajnici iar a doua zi m-am tot intrebat in ce tara e Sumuleu-Ciuc daca, cu mici exceptii, slujba s-a tinut in limba maghiara, mesajul transmis de Papa Francisc la Iasi din fata Palatului Culturii m-a emotionat pana la lacrimi.

Atunci am realizat ca acest mesaj nu se adresa doar celor prezenti sau catolicilor din Romania ci era un mesaj adresat noua tuturor oamenilor indiferent de religie sau nationalitate.

Impresii

„Există o reţea spirituală foarte puternică care ne uneşte, ne „conectează”, ne susţine şi care este mai puternică decât orice alt tip de conexiune. Sunt rădăcinile noastre: conştiinţa că aparţinem unii altora, că viaţa fiecăruia este ancorată în viaţa celorlalţi. „Tinerii înfloresc când se simt iubiţi”… Toţi înflorim când ne simţim iubiţi. Pentru că iubirea prinde rădăcini şi ne cheamă să ne înfigem aceste rădăcini în viaţa celorlalţi… Noi aparţinem unii altora, iar fericirea noastră personală se realizează făcându-i fericiţi pe ceilalţi. Toate celelalte sunt poveşti“
Un mesaj despre iubire, transmis cu multa blandete. Un mesaj pozitiv, cum romanii nu au mai auzit de mult timp. Atat de obisnuiti sa criticam si sa fim criticati, acest indemn la iubire a venit ca un balsam peste sufletele noastre.
Mi-as dori sa pastram cat mai mult in suflet starea pe care ne-a produs-o vizita Papei Francisc, indiferent de religia pe care o avem si mi-as dori ca asemenea cuvantari cu mesaje pozitive sa devina o obisnuinta si la noi, fie ca acestea vin de la liderii religiosi, politici sau de la fiecare dintre noi! Nu putem sa ne consideram crestini si sa cautam greselile sau defectele celorlalti! Dumnezeu inseamna Iubire! Dumnezeu inseamna Bunatate si Blandete!

Recomandari

Ne-am emancipat!

Conferinta Pr. Constantin Necula de la Focsani

Be the first to comment

Leave a Reply