Ne-am emancipat!

Dumnezeu si emanciparea

Ne-am emancipat! Nu mai traim vremuri in care sa-l cautam pe Dumnezeu in biserici cu teama ca cineva ne-ar putea pari secretarului de partid sau secretarului UTC…

Acum suntem liberi si nu mai avem timp de pierdut prin lacasele de cult…

Suntem atat de ocupati iar slujba religioasa e atat de lunga!

Ne-am emancipat! Acum credem ca doar prostii isi mai pun genunchii pe caldaram cersind indurare lui Dumnezeu. Noi suntem altfel.

Nu le mai putem intelege suferinta si nici disperarea. Ba mai mult, internetul ne-a invatat ca ei sunt de vina pentru tot ce merge prost in tara asta. Nu coruptia endemica ce s-a intins precum o caracatita in intreaga societate ci sarmanii ce se tarasc in fata incoanelor.

Am uitat ca nu avem drumuri dar avem prea multe accidente. Am uitat ca nu avem medicamente iar spitalele sunt intr-o stare jalnica. Am uitat si ca nu avem locuri de munca bine platite.

Am uitat ca chiar si acei preoti ce si-au uitat menirea in goana-le nebuna dupa imbogatire, din cauza carora blamam biserica si credinciosii, sunt asa cum e si societatea din care fac parte. Emancipati.

Am uitat multe pentru ca noi suntem altfel. Superiori celor ce il cauta in disperarea-le pe Dumnezeu. Am uitat cum e sa fii prabusit la pamant si sa nu gasesti in juru-ti nici un sprijin.

Ne-am emancipat! Credinciosii, Biserica si Dumnezeu sunt cauza neimplinirilor noastre… Doar succesele ne apartin.

Dumnezeu si emanciparea

 

Recomandari

Viata si cugetarile ei…

Soarele de dupa nori sau norii de dincolo de soare

 

Be the first to comment

Leave a Reply