Conferinta Pr. Constantin Necula de la Focsani

Preot Constantin Necula, conferita Focsani, VN

N-am mai scris cam de multisor… Am avut o perioada foarte incarcata… cu clipe stresante si cu momente frumoase. Sa le luam pe rand!

Astazi am ales sa va scriu despre un eveniment ce a adus multa bucurie in sufletele vrancenilor, si bineinteles, si mie.

Conferinta Pr. Constantin Necula

Organizata in cadrul celei de-a XII-a editii a Targului de Carte, desfasurat in Focsani, organizat de Biblioteca Judeteana „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, Conferinta Pr. Constantin Necula a avut tema „Rosturi si rostiri despre lectura, spiritualitate si omul contemporan” si s-a desfasurat vineri seara in sala Balada, sediul Ansamblului Folcloric Tara Vrancei.

Preotul Constantin Necula este conferentiar universitar doctor la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Sfantul Andrei Saguna” a Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu și este autorul unor volume de predici, studii, carti pentru copii și tineret. A tradus mai multe carti si a scris articole in publicatii din tara si strainatate.

Eu l-am descoperit pe pr. Necula in urma cu doar cativa ani intr-o postare distribuita pe o retea de socializare si m-a atras modul dumnealui de a transmite adevaruri profunde printr-o impletire de blandete, ironie fina, autoironie si umor.

Constantin Necula pare a fi un preot atipic pentru Biserica Ortodoxa. Este un bun orator care atrage deopotriva tineri si varstnici.

Eu i-am urmarit multe dintre conferintele tinute in tara pe net si nu am crezut ca il voi vedea prea curand in Focsani. Sfaturile dumnealui te ajuta sa vezi intr-o noua lumina multe situatii din viata iar umorul pe care il strecoara in majoritatea temelor abordate te capteaza si te face sa sorbi invatamintele dumnealui cu placere. Intotdeauna insa aminteste ca trebuie sa-l tinem pe Iisus aproape in orice moment al vietii noastre.

Corul Parohiei Iresti

Conferinta Pr. Necula de la Focsani a fost prefatata de un microrecital vocal-instrumental al Corului Parohiei Iresti. Copiii, sub indrumarea preotului Ionel Miron, au reusit sa zmulga ropote de aplauze atat in timpul, cat si la sfarsitul fiecarui cantec interpretat, de la sutele de spectatori veniti sa-l asculte pe parintele Necula.

Sala Balada devenita neincapatoare pentru vrancenii dornici sa sorba din apa vie a invataturilor crestine s-a transformat odata cu debutul cuvantarii parintelui Necula un cadru intim in care prieteni vechi pareau a cauta impreuna o cale spre o viata mai buna.

Parintele Necula a indemnat pe cei prezenti sa citeasca, sa-si cunoasca limba si trecutul pentru ca astfel isi pot construi viitorul, precizand ca biblioteca este memoria vie a unui popor. Dumnealui a amintit vrancenilor despre realizarile si sacrificiile inaintasilor, rolul lor in faurirea Romaniei moderne si in acelasi timp a criticat voalat starea actuala a tarii, spunand ca traim in evul mediocritatii.

In a doua parte a conferinteii, parintele Necula a raspuns intrebarilor celor prezenti, abordand astfel subiecte ca iubirea, educatia tinerilor, plecarea acestora din tara, homosexualitate, bucuria de a darui etc.

„Sa tineti minte! Copiii nostri nu sunt plecati, doar ca România a devenit putin mai mare!”, a afirmat, printre altele, pr Constantin Necula.

Indemnuri pentru cunoasterea istoriei acestui neam, pentru iubirea celor din jur, pentru cunoasterea invataturilor lui Iisus Hristos din Sfanta Scriptura si multe zambete au primit in dar vrancenii intr-o seara de vineri de la un preot venit din ardeal.

Multumesc, parintelui Constantin Necula si Bibliotecii Judetene ,,Duiliu Zamfirescu” pentru aceasta seara frumoasa pe care o voi purta in suflet mult timp!

PS. Pacat ca sala in care a avut loc conferinta nu este accesibila si persoanelor in fotoliu rulant!

Recomandari

Daca vreti sa cititi si despre alte evenimente ce au avut loc in Focsani, va recomand:

,,Take, Ianke si Cadar” la Teatrul Municipal ,,Maior Gheorghe Pastia” din Focsani

O seara la opera, clipe pline de emotie

 

Be the first to comment

Leave a Reply