Mergeti la vot!

Satui de campania electorala

alegeri europarlamentare

Am prostul obicei sa citesc aproape zilnic presa din mai multe surse, credibile ziceam eu, asa ca zilele astea aflu din presa locala, cu surprindere, ce localitate misto am. Apa, canalizare, gaze, asfalt… Dintr-o data ma simt de parca as locui intr-o metropola occidentala.

Trec la alt ziar si aflu ca nici judetul meu nu e mai prejos. Alt partid dar realizari la fel de marete. Imi continui periplu trecand la presa centrala si aflu ca nici tara nu e mai prejos. Autostrazi, spitale regionale, locuri de munca… Mai ca-mi vine sa ma intreb de ce or fi plecand romanii din tara? Si de ce suntem atat de nemultumiti cei ramasi aici atat timp cat noi suntem mai dezvoltati decat altii?!

Inchid calculatorul entuziasmata de tot ce am citit, ies din casa si ma lovesc de crunta realitate.

Reteau de canalizare nu a ajuns pe strada mea si nici nu va ajunge anul asta. Reteaua de apa tocmai a poposit si la noi. Lucrarile de asfaltare evolueaza cu viteza melcului dar cine stie, daca suntem norocosi vor ajunge pana la sfarsitul anului si pe la noi. Despre gaze, ce sa mai zic?! Trebuie sa mai asteptam niste ani.

Locuri de munca create… Le putem numara pe degetele unei maini.

Cat despre realizarile marete din judet… Drumuri pline de gropi, prea putine locuri de parcare, spitale fara medicamente si fara dotari, cladiri neaccesibilizate, locuri de munca putine si platite cu salariul minim.

Despre tara… nu cred ca trebuie sa mai spun ceva…

Atatia bani bagati in articole promotionale ce ne spun ce lucruri marete au facut pentru noi, ei, politicienii, uitand sa ne reaminteasca ca pentru tot ce au facut sau ar fi trebuit sa faca, au la dispozitie bani publici si sunt platiti pentru asta.

E campanie electorala. Ni se intind maini, suntem invitati la aniversarile politicienilor. Dintr-o data vor sa ne transmita ca suntem egalii lor. Iar noi suntem mandri de asta. Parca luam si noi un strop din importanta lor.

-Dna/dl X, multe ,,succesuri”!!!

-Dna/dl Y, felicitarile noastre!!!

Mai avem putin si facem pleciuni mai ceva ca la biserica. Ca doar ni s-au dat pensii, ni s-a pus cinci metri de asfalt, uitand sa-i intrebam daca au gestionat eficient banii publici, daca/de ce nu/ ne-au reprezentat interesele intr-o situatie sau alta?

-Asta macar e mai bun decat precedentul, ne consolam adesea. Am ajuns o natie ce alearga dupa raul cel mai mic.

Mergeti la vot!

Votul este singura parghie pe care o avem la indemana pentru a sanctiona minciunile, coruptia, ineficienta celor alesi si platiti de noi sa ne reprezinte.

Nu va mai multumiti cu firimituri! Nu mai plecati capul in fata lor! Si nu va mai consolati ca altii au furat mai mult sau au facut mai putin decat cel ales de voi.

Nu uitati ca ei sunt platiti sa fie in slujba voastra si nu voi in slujba lor pentru ca v-au ajutat candva, respectandu-si fisa postului!

Megeti la vot si alegeti oameni ce nu incearca sa va manipuleze! Alegeti oameni ce nu sunt intinati de mocirla politicii! Alegeti ce e mai bun pentru tara asta si pentru viitorul ei!

Mergeti sa alegetii viitorii europarlamentari si sa raspundeti la intrebarile ce ne sunt puse la referendum pentru justitie!

Votati ce e mai bine pentru voi si copii vostri si nu ce va spun diversi politicieni mai mici sau mai mari ce se cred dumnezeii localitatilor, ai judetelor sau ai acestei tari.

Uitati-va in jurul vostru si mergeti la vot!

 

votMergeti la vot!

Recomandari

Voteaza-ma!

Politicienii si ipocrizia lor

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply