Telekom își bate joc de abonați

Telekom își bate joc de abonați. De ce? Pentru că poate!

De-a lungul timpului abonații Telekom, din mediul rural, au pătimit destul de mult din cauza serviciilor deficitare oferite dar nu au avut alternativa, firma având monopol, așa că au tăcut, au plătit abonamente tot mai mari și au mers mai departe pentru că suntem în secolul al XXI-lea și nu putem trăi fără internet.
Îm ultimul an, de când Digi a cumpărat firma AKTA, de teamă concurenței, Telekom s-a apucat, târâș-grăbiș, să instaleze fibra optica ca să nu-și piardă clienții. Cel puțin în localitatea mea…

Și odată cu această înnoire, tot mai des ne-am trezit fără internet, chiar și în perioada în care copii aveau cursuri online.

Instalarea fibrei optice e o veste bună, ar zice unii! Am zice și noi dacă am ști când lucrează Telekomul în localitate!

 

Peripeții cu Telekom

În acest context, azi pe la 11.30 m-am trezit iarăși fără internet.
Așa că m-am apucat sa restartez routerul și tot ce se putea restarta, cu speranța că problema se va rezolva și nu voi fi nevoită să anunț deranjamentul. Dar de unde atâta fericire?! Aflu că nici vecinii nu aveau internet, așa că speranța mea s-a stins precum o lumânare în bătaia vântului.

Pe la 12.30, când aveam de lucru online, îmi fac curaj și sun la Deranjamente pentru a afla ce se întâmplă.

Surpriza! Dacă altă dată așteptam câte 30- 50 de minute până mă prelua un operator, astăzi a durat doar vreo 10 minute. Minunea însă s-a oprit aici!

O operatoare, căreia i-am semnalat deranjamentul, după ce verifică, îmi spune că nu este nici o avarie în zonă și că vinovată pentru lipsa netului ar fi o solicitare pe care o facusem, pentru schimbarea tehnologiei.

Mirată, nevoie mare, îi spun că încă îmi mai amintesc că nu facusem nici o solicitare și o întreb când voi avea iar internet dar cum nu știa, m-a transferat spre alt departament la care un robot mi-a spus că voi fi apelata în cel mai scurt timp.

După vrea 30 de minute, cum aveam nevoie urgentă de net și îmi cam pierdusem răbdarea, sun iar la Deranjamente iar un domn îmi spune că în zona noastră e intregistrată o avarie, încă de dimineață, care se va remedia în cel mult 16 ore și îmi reamintește de solicitarea pe care, se pare, că o făcusem, conform datelor din sistem, și iar îmi face legătura cu celebrul robot care ar  fi trebuit să mă lămurească ce e cu aceasta solicitare.
După 10 minute, sunt sunată de o operatoare conform căreia am deja fibră optică.

O contrazic și după ce insistă puțin, își schimbă poziția cu câteva grade și îmi zice că o echipa lucrează pe strada pentru a ne baga fibră.

Insist că pe strada mea și nici pe străzile învecinate nu e nici o echipa dar ea nu prea pare să mă creadă, astfel concluzionez că probabil vorbim limbi diferite și se grăbește să mă transfere iar la Deranjamente de unde sunt iar transferată la Comercial unde aflu, în sfârșit, că nu eu ci tehnicienii lor au făcut solicitarea și îmi spun că mă pot programa mâine pentru ,,celebra schimbare,, despre care cinci operatori mi-au zis că am solicitat-o dar despre care eu nu știam nimic.
De cinci ori am fost nevoita să spun numele pe care e abonamentul, numărul de telefon fix și să confirm numărul de mobil pe care pot fi notificata când se va remedia problema! De cinci ori am fost nevoită să spun care e problema mea și de fiecare dată operatorii îmi dadeau o altă explicație pentru aceasta!

În aceste condiții nu pot să nu mă întreb: Așa cum am fost notificați prin poștă că ni se va mări valoarea abonamentului peste o lună sau așa cum trimit lunar factura și ofertele pe email și un SMS cu valoarea și scadenta acesteia, nu puteau să ne și anunțe când întrerup netul pentru a schimba echipamentele?! Sau măcar să ne anunțe că nu mai putem rămâne pe vechea infrastructura și prin urmare, e musai să schimbe echipamentele?!
Ori poate și-au zis că n-ar trebui să-și bată capul cu niște amărâți de abonați din mediu rural?!

Aceștia oricum își vor plăti cu regularitate facturile, chiar și mărite, chiar și atunci când netul se oprește când au chef cei de la Telekom, chiar și când operatorii nu știu unii ce fac alții etc.

Azi, am simțit iarăși că Telekom își bate joc de abonați! De ce? Pentru că poate! Și pentru că nu avem cu cine să-i înlocuim!

P.S. Ciobane Ghiță, mai lasa-ne cu aburelile! Nu sunteți cu nimic mai buni decît alții!

Alte articole pe aceeași temă

Telekom Romania – 1 punct

,,Foaie verde papusoi, Telekom, cand vii la noi?”, imnul strazii Argintului din Rastoaca

Be the first to comment

Leave a Reply