,,Foaie verde papusoi, Telekom, cand vii la noi?”, imnul strazii Argintului din Rastoaca

 Stalp Telecom rupt

Telekom cand vii la noi?

,,Foaie verde papusoi,

Telekom, cand vii la noi?”

Astfel ar fi putut canta astazi, locuitorii de pe strada Argintului din comuna Rastoaca.

O zi frumoasa de toamna, doar cativa nori si nici macar un firicel de vant nu parea a tulbura dimineata acestei zile, pana cand un stalp ce apartine Telekomului a cazut in mijlocul drumului. Daca ar fi fost vreo tornada, nimeni nu s-ar fi mirat dar asa, sa cada pur si simplu fara vreun motiv?!

Si daca acest stalp ar fi cazut pe vreun locuitor ce trecea, grabit sa-si rezolve treburile zilnice, pe langa el sau Doamne fereste, peste vreun copil? Sau poate peste vreo masina?

Stalp Telecom rupt

Dupa ce au trecut peste socul initial, locuitorii s-au pus pe dat telefoane. Mai intai la deranjamente Telekom, cum era firesc. Si ce raspuns au primit? Angajatii sus-numitei companii vor veni intr-o zi dar nu se stie cand va fi acea zi. Apoi pe cine sa mai anunte daca nu Primaria comunei Rastoaca care la randul ei a anuntat si ea, pe cine altcineva daca nu Telekomul, fara prea multi sorti de izbanda se pare.

Dupa ninsoarea din luna aprilie multi rastocenii au ramas o luna fara internet si telefonie fixa. Oarecum atunci puteau intelege ca Telekom s-a confruntat cu deranjamente in mai tot judetul din cauza conditiilor meteo si din aceasta cauza angajatii au ajuns mai tarziu la ei. Dar acum?

Daca au noroc, poate vor veni maine. Sau peste o saptamana, doua sau poate trei.

 

Ziua a trecut iar pe strada Argintului din Rastoaca nu se poate circula. Stalpul si firele ocupand intreaga strada, oamenii nu pot ajunge cu masinile sau carutele de la sau spre casele lor. Se pot deplasa cu mare dificultate doar pe jos sau cu bicicletele (dupa ce au mutat putin stalpul ce bloca intreg drumul). Si sa nu uitam ca suntem in plina campanie agricola, de cateva zile au inceput culesul porumbului. In plus ei nu mai pot beneficia nici de telefonie fixa, de internet si cablu tv.

Foaie verde papusoi,

Cand veniti si pe la noi,

Stalpul sa-l luati din drum,

Sa ma duc si eu la camp?

 

Update:

A doua zi, Telekom a venit si a inlocuit stalpul de pe strada Argintului.

Be the first to comment

Leave a Reply