Unde ti-ai dori sa calatoresti?

obiective turistice accesibile Unde ti-ai dori sa calatoresti?

Oare ce obiective turistice accesibile mi-as dori sa vizitez?!

Zilele trecute in timpul unei discutii despre diferite obiective turistice accesibile persoanelor cu dizabilitati,  Irina ma intreaba: ,,Tie unde ti-ar placea sa calatoresti?”

Vi-o amintiti pe Irina Gorganeanu? Am mai scris despre ea si despre ceea ce face intr-un articol precedent. Pentru cei ce nu stiu, Irina este managerul proiectului Romania Accesibila si travel manager în cadrul Sano Touring, singurul touroperator din Romania care ofera servicii pentru turism accesibil.

Pentru o clipa n-am stiut ce sa-i raspund. Noi intotdeauna am ales destinatiile turistice in functie de distanta la care se aflau. Cu cat mai aproape de casa, cu atat de bine. Nu m-am gandit niciodata mai departe de acest criteriu. Pusa in aceasta situatie am inceput sa ma gandesc, oare unde mi-ar place sa calatoresc? Bineinteles ca mi-as dori o destinatie cu obiective turistice accesibile.

Un exercitiu de imaginatie

Pe litoral? N-am mai fost de 20 de ani. Ar fi frumos sa revad marea… si totusi pentru o persoana cu o dizabilitate locomotorie grava nu cred ca e cea mai indicata destinatie.

In Delta? N-am fost niciodata. Ar fi frumos dar … nu cred!

Moldova am mai vizitat-o. Cel putin o parte din ea. In Oltenia am mai fost… Muntenia, de asemenea.

Stiu!!! Mi-as dori sa cunosc Ardealul! N-am ajuns niciodata mai departe de Harghita.

Am auzit ca Sibiul e foarte frumos. Muzeul Brukenthal, Muzeul “ASTRA”, Podul Minciunilor… Nu stiu daca aceste obiective turistice sunt accesibile persoanelor cu dizabilitati dar cred ca mi-as dori sa le vad.

Poate ca va ramane doar un exercitiu de imaginatie sau poate ca intr-o zi voi ajunge sa vad Sibiul, cine stie!

Tu unde ti-ai dori sa calatoresti?

Pe aceeasi tema puteti citi si Bucuresti, un oras accesibil?

 

 

3 Comments

  1. In Armenia. Da, Armenia…nu am nici o legatura cu poporul insa ador muzica lor, imi place povestea acestor oameni, as vrea tare mult sa merg acolo. Evident, america de sud, poate Africa pentru putina vreme, ma refer la locuri din afara tarii, iar eu nu iau neaparat in calcul accesibilitatea. Daca ma simt bine, nu prea conteaza (pentru mine ca nevazator) daca au semafoare sonorizate, ori alte lucruri accesibile. Evident, fiecare loc civilizat din lume are nevoie de accesibilizare, pentru orice tip de dizabilitate. Insa conteaza cat de bine te si simti acolo.

    • Interesanta, preferinta ta! Eu, in afara, cred ca mi-as dori sa vad doua mari orase din Europa: Parisul si Barcelona. Cat despre accesibilizare… cand ai o dizabilitate locomotorie grava esti oarecum constrans sa alegi destinatii care sa-ti permita accesul si in care sa poti avea o oarecare autonomie.

      • vreau sa ma implic in turismul accesibil un centru in masivul piatra craiului dar am nevoie sa discut cu persoane cu persoane cu dizabilitati despre dotarile specia despre acces si alte probleme am vazut multi straini cu dizabilitati in zona dar romani ioc poate reusim sa luam legatura tel0732068773

Leave a Reply