Bucuresti este un oras accesibil persoanelor cu dizabilitati?
Intr-un articol precedent scriam despre necesitatea unui turism accesibil persoanelor cu dizabilitati din Romania iar astazi m-am gandit sa va prezint cateva obiective turistice ce pot fi vizitate chiar si cand ai o dizabilitate. Pe unele le-am descoperit eu insami, cu ajutorul prietenilor, despre altele doar am aflat.
Deci daca ai o dizabilitate si vrei sa pleci intr-o excursie, oare ce destinatie sa alegi? Ce obiective turistice iti sunt accesibile? Capitala Bucuresti ar putea fi o destinatie accesibila persoanelor cu dizabilitati? Un oras mare poate fi considerat intotdeauna un oras accesibil. Are foarte multe obiective turistice iar, daca nu toate, macar cateva trebuie sa fie accesibile si persoanelor cu nevoi speciale.
Astfel daca alegi orasul Bucuresti pentru a face o excursie, poti vizita muzee, locasuri de cult, te poti plimba prin parcuri, poti merge la o piesa de teatru sau la un concert.
Eu din motive medicale sunt nevoita sa merg destul de des in Bucuresti si atunci cand pot incerc sa imbin utilul cu placutul. Astfel in peregrinarile mele bucurestene am reusit sa vizitez Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeul Național de Artă al României si Gradina Botanica „Dimitrie Brândză”, fiecare vizita constituind pentru mine un adevarat cadou sufletesc.
De asemenea, am reusit sa ma plimb pe aleile parcului Herastrau si ale parcului Cismigiu, fiecare farmecandu-ma cu frumusetea-i specifica.
Pentru mine Bucuresti se identifica, de asemenea, cu prima piesa de teatru pe care am vazut-o si cu primul concert la care am participat
In cautarea de noi destinatii turistice in Bucuresti
Bucuresti inseamna insa mult mai mult decat am reusit eu sa descopar. Orasul asteapta doar sa-i aflam ,,tainele’’.
Astfel incercand sa aflu, in vederea urmatoarelor mele vizite in Bucuresti, ce alte obiective turistice sunt accesibile persoanelor cu mobilitate redusa, am descoperit pe site-ul Romania Accesibila informaţii pe care nu le cunosteam.
Palatul Parlamentului se pare ca pune la dispozitie un tur accesibil persoanelor cu dizabilitati locomotorii.
Palatul Patriarhiei dispune, de asemenea, de facilități logistice care să permită accesul acelorasi persoane.
Conform aceluiasi site si Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” este accesibil persoanelor cu mobilitate redusa: ,,Aleile muzeului sunt largi si bine intretinute, permițand turistilor care utilizează scaun rulant sa se bucure de turul Romaniei rurale chiar in centrul Bucurestiului.’’
Tot de la initiatoarele proiectului Romania Accesibila am aflat ca prin agentia Sano Tourig pot organiza excursii pentru grupuri de persoane cu dizabilitati dornice sa cunoasca aceste bogatii culturale ale Bucurestiului.
Asadar s-ar putea spune ca Bucuresti este un oras accesibil.
Sa aveti o vacanta frumoasa chiar daca aveti o dizabilitate!
Va doresc o vara frumoasa in care sa reusiti sa depasiti barierele ce va sunt impuse de mediu sau de oameni si… va voi tine la curent cu obiectivele turistice accesibile pe care le voi mai descoperi!
Leave a Reply
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.