O noua experienta cu taximetristi din Bucuresti

taximetristi, taxi, taximetristi simtiti, taximetristi nesimtiti

Despre taximetristi onesti si taximetristi pusi pe capatuiala

Coboram din microbus si ne aruncam privirea dupa un taxi. La doar cativa metri asteapta unul de la Pelicanul. Ma informasem deja inainte de calatoria la Bucuresti si stiam ca Pelicanul este printre putinele firme de taximetrie ce nu au marit tarifele, asa ca ne-am mirat ce noroc cazuse pe capul nostru. Nu trebuia sa mai travesam strada intens circulata pentru a ajunge in fata Garii de Est unde stau de obicei taximetristii si in plus avea si tarif mic.

Ne indreptam spre taxi si il intreabam daca ne poate duce pana la adresa la care trebuia sa ajungem. Raspunsul a fost: ,,Da dar va costa 20 de lei!”

20 de lei o cursa ce in mod normal costa 7-8 lei? Parca avea tarif de 1,39 lei/km?!

I-am oferit 15 lei dar am primit doar un refuz. Fara 20 de lei nu pleaca. Nu e prima data cand ne confruntam cu o asemenea situatie. Desi ne grabeam, m-am intrebat daca n-ar trebui sa-i imortalizam masina domnului taximetrist dar inainte sa-mi pun gandul in practica, acesta demara in tromba. Imi amintesc ca numarul masinii continea literele IF..TIM.

Am traversat strada si am gasit un taxi de la Speed ce desi avea un tarif de 1,69 ne-a costat doar 9 lei, pe aparat, pana la destinatie. Primul taximetrist pe care l-am intalnit in ultimii zece ani de cand tot mergem in Bucuresti care a vrut sa dea si rest. Se pare ca exista si astfel de oameni. Poate ca sunt o specie pe cale de disparitie dar exista. Eu nu-i mai intalnisem pana acum si ma indoiam de existenta lor. Cat despre taximetristii pusi pe capatuiala, atat de des intalniti ce pot sa spun?!

N-o sa inteleg niciodata de ce se gandesc doar cum sa-si fraiereasca clientii…

 

Pe aceeasi tema va recomand sa cititi si

Jaf la drumul mare

Simple impresii…

Inconstienta in trafic

Be the first to comment

Leave a Reply