Lecturile anului 2018

carti citite 2016

Ce carti am mai citit in 2018

Asa cum v-am obisnuit in ultimii ani, am zis ca e momentul sa ma laud si la inceputul acestui an cu lecturile anului 2018 insa mi-am dau seama ca nu prea am cu ce.

Daca in alti ani citeam si cate 30-35 carti intr-un an, in 2018…

Se pare ca am inceput anul citind ROBIN HOOD, scrisa de Alexandre Dumas, apoi prin vara am recitit TAINA SUFERINTEI, de Arhim.Simeon Kraiopoulos.

In toamna am citit doua dintre cartile scrise de Sven Hessel: LICHIDATI PARISUL si MONTE CASSINO iar in decembrie am citit cele trei volume FLUTURI, scrise de Irina Binder.

Avand in vedere ca intreg anul, se pare ca am citit doar 5 carti, de data asta n-as putea face un clasament.

Scurt rezumat

Subiectul cartii Robin Hood sunt convinsa ca e cunoscut de toata lumea, daca nu din lecturarea cartii, macar din vizionarea filmului.

Taina Suferintei e o carte de suflet pe are o poti patrunde doar intr-o anumita stare sufleteasca iar Lichidati Parisul si Monte Cassino, prezinta doua episoane din al doilea razboi mondial vazute prin prizma unui soldat in armata germana iar Fluturi

Citisem cateva postari ale Irinei Binder, distribuite de diverse persoane pe retelele sociale… Intrasem o data si citisem si cateva postari de pe blog. Stiam de cele trei volume Fluturi dar nu fusesem niciodata curioasa sa le caut. Pana in aceasta iarna cand intr-un joc propagat pe facebook despre carti o amica mi le-a recomandat iar o alta mi le-a facut cadou si ii multumesc pentru asta.

Am inceput sa le citesc fara sa stiu prea multe despre ele. Am citit primele doua-trei pagini cu o strarnie senzatie ca parca ar fi fost scrise chiar de mine, apoi derularea povestii de dragoste m-a facut sa-mi amintesc de povestile de dragoste pe care le citeam pe nerasuflate in adolescenta…

O poveste incredibila in care totusi autoarea insereaza multe invataminte despre oameni si viata.

Sper ca voi ati avut un an mai bogat in lecturi decat mine!

In aceste timpuri dominate de tehnologie, cartile au ramas adevarati prieteni…

 

Articole recomandate

Pe aceeasi tema va recomand sa cititi si

Ce carti am mai citit in anul 2017…

Lecturile anului 2016

Lecturile anului 2015

Carti citite in 2014

Be the first to comment

Leave a Reply