Cum sa-ti alegi o saltea?

saltea

Pentru ca vechea mea saltea cu arcuri ajunsese aproape de obstescul sfarsit, m-am trezit intr-o pozitia noua, aceea de cautator de saltele.

Astfel am aflat ca nu e deloc simplu sa-ti cumperi o saltea noua. E un proces laborios ce presupune multa munca de documentare si multe drumuri la magazinele ce comercializeaza acest produs.

Pasul 1: Cautarea a cat mai multe informatii despre saltele pe net

Cum nu stiam mai nimic despre saltele, primul pas a fost informarea.

Am citit timp de cateva saptamani tot ce am gasit pe net despre saltele dar tot nu m-am lamurit ce saltea ar fi mai buna pentru coloana si articulatiile mele.

Cand m-am hotarat s-o schimb nu m-am asteptat ca exista atat de multe variante de saltele pe piata: memory foam cu gel, fara gel , latex, poliuretan, pocket si foarte multe combinatii. Ca sa nu mai zic ca exista saltele moi, medii, tari, cu doua fete(vara, iarna) sau cu una singura. Despre huse ce sa mai zic? Cu ioni de argint, cu aloe vera, cu fermoar, fara fermoar…

Pentru a fi capabil sa alegi o saltea pe care sa dormi bine, care sa nu-ti afecteze sanatatea pe termen lung si care sa nu te coste o avere, ar trebui sa se organizeze niscaiva cursuri. Altfel te ratacesti prin noianul de informatii si de oferte de pe net.

Pasul 2: Culegerea de informatii de la prietene

Si pentru ca inca simteam ca nu stiu mare lucru despre saltele m-am gandit sa aflu si experienta altora in aceasta materie. Astfel m-am apucat sa-mi intreb prietenele din off si on-line. Toata lumea a spus memory foam. Mai putin, managerul firmei ce mi-a facut patul care a tinut sa precizeze ca poliuretanul din saltelele cu memory foam este cancerigen. Si atunci, eu pe ce ma culc, m-am intrebat?!

Pasul 3: Stabilirea unei liste cu magazinele ce comercializeaza saltele

Al treilea pas a fost sa stabilesc de unde o pot cumpara. N-as fi vrut s-o iau de pe net pentru ca m-am gandit ca as vrea sa o si incerc inainte de o cumpara.

Pentru inceput ne-am hotarat asupra unei saltele pe care o prietena o folosea de cativa ani si pe care o gasisem pe site-ul Carrefourului. Asa ca inainte de ajunge in hipermaketul din Focsani, am zis sa dau un telefon sa vad daca o au mai intai.

Bineinteles ca nu o aveau in Focsani dar nu mica mi-a fost mirarea cand am sunat la numarul de telefon al celor ce se ocupau de vanzari online iar acestia nu mi-au putut oferi nici o informatie despre salteaua respectiva. Nu stiau cati ani are garantie, daca-mi pot asigura transportul si cat ar costa acesta.

Acestea fiind zise am pornit sa colindam magazinele din Focsani in cautarea saltelei mult dorite.

Pasul 4: Hoinareala prin magazine

Prima oprire: Elvila. Cum zona unde sunt expuse paturile si saltelele se afla la etaj iar scarile rulante nu functionau, o tanara angajata a avut amabilitatea sa ne duca sus cu liftul de marfa. Cum insa nu aveau o varietate prea mare de saltele, am plecat spre urmatoarea destinatie: Jysk.

Aici saltelele fiind asezate pe suporturi am reusit sa ne asezam pe fiecare dintre ele pentru a ne da seama cat de moi sau tari sunt. In pus in dreptul fiecarei saltele puteai gasi si informatii despre straturile componente. Atunci cand insa am incercat sa aflam informatii suplimentare de la un angajat, am realizat ca nici aceasta nu stia mai multe decat noi.

Ne-am hotarat in cele din urma asupra unei saltele insa acelasi angajat ne-a zis ca va trebui sa asteptam trei saptamani pana o primesc in magazin.

Asa ca ne-am continuat periplu. Urmatoarea oprire: Carrefour.

Daca tot eram prin zona am zis sa vedem ce saltele sunt si aici. Vreo 5-6 saltele asezate unele peste altele, fara nici un panou cu informatii si nici un angajat prin zona, ne-au indemnat sa plecam mai departe.

Astfel am ajuns la Dedeman. Aici insa de cate ori vii, desi te impiedici de angajati la tot pasul, e foarte dificil sa gasesti unul chiar in sectorul unde ai tu nevoie.

Dupa vreo 15 minute de cautari in sfarsit gasim o tanara dornica(de voie, de nevoie) sa ne ajute. Ups!!! Toate saltelele sunt depozitate pe rafturi, multe chiar rulate si practic e imposibil sa te asezi pe ele.

In aceasta situatie am ales noi o saltea Bedora cu spuma memory, orientandu-ne mai mult dupa aspect decat dupa fermitate, avand in vedere ca era rulata si nu aveam cum s-o probam.

Ajunsi acasa cu salteau mult cautata, am desfacut-o si am asteptat sa capete dimensiunile scrise atat pe eticheta, cat si pe site-ul Dedeman.

Dupa cateva zile insa ne-am dat seama ca ne lipseste aproape un sfert din saltea. Nu avea nici inaltimea si nici lungimea pentru care platisem, asa ca m-am apucat sa o ,,laud” pe site-ul Dedeman si sa fiu ,,recunoscatoare” pentru produsul achizitionat.

Nu mai departe de a doua zi am fost contactata atat de un reprezentat al vanzatorului cat si al furnizorului care, dupa ce le-am trimis fotografii cu masuratorile, ne-au promis ca o vor inlocui. La doar cateva zile am observat ca Dedeman chiar a si schimbat pe site descrierea saltelei respective.

Norocul nostru a fost ca furnizorul, caruia ii revenise sarcina sa ne-o inlocuiasca cu alta umflata de data asta, in ciuda insistentelor celor de la Dedeman nu prea a fost interesat de rezolvarea rapida a acestei situatii si astfel reprezentantul hipermaketului ne-a recomandat sa primim la schimb o saltea  Adormo cu memory foam pe care o folosim de doua luni si suntem destul de multumiti de ea. In plus, a costat si mai putin decat prima!

Concluzii

Si cum din orice experienta trebuie sa inveti ceva… Ce am invatat eu din povestea asta?

  1.  Nu e simplu sa cumperi o saltea.
  2. Oricate informatii ai cauta, niciodata nu poti sti cat de buna este o saltea pana nu dormi macar doua saptamani pe ea.
  3. O saltea scumpa nu e obligatoriu si o saltea buna.
  4. Cand cumperi trebuie sa fii sigur ca o poti returna, in cazul in care nu este ceea ce ai platit sau ceea ai tu nevoie.
  5. Daca ai probleme cu coloana sau cu articulatiile nu cumpara o saltea prea moale. Alege una cu fermitate mai mare pentru ca oricum in timp ea se mai inmoaie.

 

Recomandari

V recomand sa cititi si:

Cine plateste produsele deteriorate in hipermaketul Carrefour Focsani?

Cine plateste produsele deteriorate in hipermaketul Carrefour Focsani?(continuare)

2 Comments

Leave a Reply