Fereste-te de omul ce nu vede mai departe de propria persoana!

Ganduri despre oameni

In viata intalnesti tot felul de oameni… Unii simti ca ti se lipesc de suflet din prima clipa in care ii intalnesti iar altii…

Imi amintesc ca de-a lungul timpului am primit nenumarate mail-uri cu subiectul ,,vampirii energetici”. De fiecare data, m-am intrebat, ce prostie o mai fi si asta dar nu m-am obosit sa le si citesc.

In ultimele saptamani insa mi-a fost dat sa cunosc doua persoane care m-au facut sa ma intreb, oare ,,vampirii energetici” chiar exista?

Habar n-am daca sufereau de egocentrism, de vampirism energetic sau orice alta ,,boala” ce te impiedica sa vezi mai departe de tine insuti dar cert e ca interactiunea cu fiecare dintre cele doua persoane a echivalat cu un efort intens ce m-a secat de energie desi n-am reusit sa rostesc mai mult de cateva cuvinte.

Cand mi-am revenit dupa socul produs de fiecare dintre aceste interactiuni, mi s-a facut mila de membrii familiilor si de prietenii acestor persoane si ai altora asemenea lor.

Cred ca e ingrozitor sa relationezi zilnic cu un om care probabil adora sa se auda vorbind sau care poate considera ca interlocutorul n-are nimic interesant de zis.

,,Eu am facut”, ,,eu fac”, ,,eu voi face”… In cateva secunde am devenit un simplu obiect de decor, chinuit de un singur gand: cum sa scap, ce pretext sa gasesc pentru a incheia convorbirea? Interlocutorul meu insa era hotarat sa ma tina captiva caci ce insemnatate ar mai fi avut monologu-i fara un spectator?!

In astfel de clipe, iti dai seama cat de binecuvantat esti daca ai in jur oameni ce iubesc dialogul! Prin intermediul acestuia daruim putin din fiinta noastra si primim la schimb o frantura din cel cu care comunicam, crescand parca impreuna.

Fereste-te de omul ce nu vede mai departe de propria persoana!

In viata intalnesti tot felul de oameni… Unii simti ca ti se lipesc de suflet din prima clipa in care ii intalnesti iar altii… Desi nu e simplu, fereste-te de omul ce nu vede mai departe de propria persoana!  O asemenea interactiune nu-ti aduce nici un folos!

ipocrizie politicieni politicienii nesimtire masti

Recomandari

Viata si cugetarile ei…

Viata, o continua asteptare?

 

Be the first to comment

Leave a Reply