Doar ganduri. De ce barfesc oamenii?

Doar ganduri…

De-a lungul vietii noastre intalnim tot felul de oameni… Pe unii ii indragim, pe altii dimpotriva…

Din aceasta a doua categorie fac parte si acei oameni ce ne critica actiunile sau chiar pe noi insine… Adesea avem impresia ca pentru unii oameni orice am face nu este bine.

Astfel suntem nemultumiti cand ne judecate actiunile si ne simtim indreptatiti ca si noi la randul nostru sa-i criticam, exprimandu-ne astfel nemultumirea…

V-ati intrebat insa vreodata ce resorturi interioare ii fac pe oameni sa-i critice, mai ales in absenta, pe cei din jur sau cum se mai spune, sa-i barfeasca?

Mult timp am crezut ca judecand actiunile celorlalti, incercam sa-i coboram cumva mai jos decat noi, considerandu-ne astfel pe noi insine mai presus decat ei…. M-am gandit astfel ca oameni barfesc din aroganta.

Insa in ultimul timp observand cu atentie oamenii, am realizat ca atragand atentia asupra greselilor, imperfectiunilor celorlalti, acestora propriile probleme nu li se mai par atat de grave. Astfel am ajuns la concluzia ca nefericirea este cauza criticilor ce ne sunt aduse sau pe care le aducem altora.

Asa ca poate nu ar trebui sa-i judecam la randul nostru pe cei ce barfesc ci sa-i compatimim… Barfa devine un balsam pentru sufletul lor chinuit.

Oamenii fericiti nu sunt interesati de defectele celorlalti si nu tin sa le scoata in evidenta. Ei doar isi traiesc fericirea..

 

Ganduri din alte timpuri:

Gura lumii-i sloboda

Fereste-te de omul ce nu vede mai departe de propria persoana!

 

Be the first to comment

Leave a Reply