Toate vechi…

DGPPD

Toate vechi. Pana si gropile din asfalt.

In urma cu doi ani in articolul Traim in Romania, ce asteptari sa mai avem?! va povesteam cum arata curtea Directiei pentru Protectia Persoanelor cu Dizabilitati, Vrancea…

Ieri am mers, ca in fiecare an, de altfel, sa depunem actele necesare pentru reinnoirea rovignetei si mi-am dat seama ca nu s-a schimbat nimic in tot acest timp. Toate vechi…

Pana si gropile din asfalt.

Ce-i drept, nu mai era nici o balta pe acolo dar nu din cauza ca n-ar fi avut unde sa se formeze ci din simplu motiv ca nu a mai plouat de mult timp in Focsani.

In rest, aceleasi gropi si aceeasi curte plina cu masini. Bineinteles cele mai multe ale angajatilor institutiilor publice ce isi au sediu in acea curte.

Si cand ma gandesc ca in urma cu 20 de ani cand am absolvit Scoala Postliceala Hippocrate ce isi avea sediu in aceeasi cladire, in curte puteai vedea doar copilasi de la centru de plasament, dintr-o cladire invecinata. Nici urma de masini.

Acum, functionari multi, masini multe..

Pana si parcarea ce purta insemnul persoane cu dizabilitati era ocupata tot de o masina cu numar MAI ca si in urma cu doi ani.

Daca ai o dizabilitate si esti nevoit sa mergi la Directiei pentru Protectia Persoanelor cu Dizabilitati din Focsani ai nevoie de un miracol ca sa gasesti un loc de parcare liber.

La fel cum e nevoie de un miracol, daca ai probleme locomotorii, ca sa te poti deplasa printre masinile parcate, prin gropi si printre pietrele ce rasar din caldaram  pana la rampa.

Oare cati ani va trebui sa mai treaca pana acea curte va fi asfaltata si pana vor fi amenajate locuri de parcare disponibile doar persoanelor cu dizabilitati?

Daca nici macar institutia ce ne apara drepturile nu are asemenea locuri de parcare ce asteptari sa mai avem de la alte institutii publice?

 

Recomandari

Cum iti poti cunoaste drepturile cand ai o dizabilitate?

Odiseea obtinerii cardului-legitimatie pentru parcare gratuita

Be the first to comment

Leave a Reply