Dizabilitate = inferioritate?

Sursa: net.

Iubeste-te asa cum esti, chiar daca ai o dizabilitate!

Imi place sa cunosc oameni  pentru ca de la fiecare om pe care il cunosc am ceva de invatat…

Imi place sa cunosc alte persoane cu dizabilitati si sa aflu cum isi inving acestea handicapul…

S-a intamplat ca majoritatea prietenilor/prietenelor mele sa aiba, de asemenea, o dizabilitate desi nu i-am ales in functie de aceasta. Se pare doar ca avem mai multe in comun. Avem probleme, preocupari, interese comune.
Niciodata insa nu m-am simtit inferioara oamenilor, asa-zis sanatosi. Niciodata m-am simtit complexata din cauza bolii mele.
Zilele trecute, am constientizat insa, cu surprindere, ca sunt persoane care se simt inferioare sau ii considera pe cei asemeni lor inferiori tocmai din cauza dizabilitatii pe care o au. Exista o zicala conform careia nu-ti place la ceilalti, tocmai ce nu-ti place la tine insuti. In acest caz, e vorba despre o dizabilitate fizica.
Am stiut ce inseamna sa fii sanatos, asa-zis normal si stiu ce inseamna sa ai o afectiune invalidanta dar nu am considerat niciodata ca eu, cea de acum, as fi inferioara celei care eram inainte sa ma imbolnavesc.
E adevarat, atunci aratam altfel, aveam o mobilitate mai buna, eram capabila sa fac orice din punct de vedere fizic dar boala cred ca m-a facut mai umana, mai inclinata spre tot ce tine de spirit. Deci am pierdut ceva si am castigat altceva. Sunt aceeasi dar diferita. Asa ca mi-e foarte greu sa-i inteleg pe cei ce nu se plac din cauza dizabilitatii. Boala de care suferim face parte din noi si cred ca trebuie s-o acceptam ca atare.
Poate ar trebui sa ne observam mai mult sufletele si sa fim mai putin atenti la dizabilitatea pe care o avem.
Daca vrem sa fim placuti de ceilalti, ar trebui ca mai intai sa incepem sa ne placem noi insine!
Ar trebui ca in fiecare clipa sa ne amintim ca suntem UNICI…iar spiritul nostru e asa cum vrem noi sa fie!

Recomandari

Un crampei din viata unei persoane cu dizabilitati in prag de sarbatori

,,Care e visul tau?” sau despre vise purtate in inima de fiecare dintre noi

2 Comments

  1. Din pacate in ro perceptia majoritatii este ca o persoana cu dizabilitate fizica este si dizabilita mental…..find in aceeasi situatia, observ asta deseorii….lipsa educatiei isi spune cuvantul asa cum se observa o cu totul alta abordare a unui cetatean occidental…..this it….spor la scris

Leave a Reply