Adio, 2021! Bun venit, 2022!

Adio, 2021!

2021 a fost anul în care provocarea, suferință și bucuria s-au împletit, obligându-mă să trăiesc intens fiecare anotimp, fiecare lună, fiecare săptămână…

Suferință

În 2021 articulațiile mele mi-au provocat ceva mai multe probleme decât in anii precedenți, așa că mai mult din jumătate de an am fost nevoită să mă reîmprietenesc cu vechile mele cunoștințe, cârjele.

Tot 2021 a fost anul in care Covid 19 a făcut ravagii în România.
Deși am avut mai multe cunoștințe despre acest virus și au apărut vaccinurile, autoritățile au fost incapabile să facă față provocărilor lansate de această pandemie, oamenii au fost victimele celei mai mari campanii de fake news-uri și multe persoane cunoscute s-au infectat, trecând prin clipe dramatice.
A fost al doilea an în care cei mai mulți bolnavi cronici au trăit cu teamă că s-ar putea infecta și cu revolta că autoritățile nu au luat nici o măsură pentru protecția persoanelor vulnerabile.

Provocari și bucurii

În acest an am scris mai puțin dar am avut parte de alte provocări!

Deși fac voluntariat de mulți ani, 2021 mi-a lansat cele mai mari provocări în acest domeniu.
Am scris primul proiect pentru grupul civic DizAbil.Eu cu ajutorul căruia am reușit să primim o finanțare prin programul Start ONG, am reușit să coagulăm o echipă și să implementăm un proiect destul de amplu pentru resursele noastre, aș zice eu, un ,,proiecțel”, ar zice alții.
În acest an, șase persoane cu dizabilități, alături de nouă voluntari fără dizabilități am reușit să realizăm Harta Accesibilizarii Orașului Focșani.
Acest proiect ne-a ajutat să cunoaștem mulți oameni frumoși, dornici de implicare: persoane cu dizabiliți, adolescenți, jurnaliști, decidenți etc.
Tot în acest an am aplicat în proiectul ,,Pași civici pentru o comunitate puternică,, și grupul DizAbil.Eu a fost selectat printre cele 12 ONG-uri și grupuri din țară ce primesc mentorat in realizarea unor campanii de advocacy de la CeRe și Civica.

Tot la capitolul bucurii pot include și faptul că am reușit să văd marea, după peste 20 de ani.

2021 a fost și anul în care am învățat foarte multe despre viață, despre oameni și despre voluntariat. Și mai întâi de toate am învățat că tot ce știu eu e doar o picătură dintr-un ocean.

Bun venit, 2022!

Acum când ne mai despart doar câteva clipe de anul 2022, la fel ca voi toți, nu pot decât să privesc înapoi, cu recunoștință pentru toate bucuriile oferite de anul 2021 și înainte, cu speranță și cu multe vise ascunse într-un ungher al inimii!

Dragii mei, cei ce mi-ați fost alături în viața de zi cu zi sau în mediul virtual, vă mulțumesc și vă doresc ca anul 2022 să vă răsfețe cu sănătate, iubire și multe vise împlinite! Să aveți un Nou An minunat!

La mulți ani!

2022

Sursă foto: Vasile Prunila

Recomandări

Adio, 2020! Bun venit, 2021!

 

Be the first to comment

Leave a Reply