Hoții cibernetici nu se plictisesc

Hoții cibernetici sunt foarte activi

Hoții cibernetici nu se plictisesc în ultima perioadă.

Ce să facă, săracii?! Suntem bombardați pe toate căile de comunicare cu fel de fel de oferte, prețurile au crescut iar tentația e mare!

Așa că sunt obligați și ei să fie mai creativi și să muncescă mai mult.

În ultima lună vechiul meu cont de email de pe yahoo, pe care nu prea îl mai folosesc, e asaltat de mesaje zice-se de la două mari banci de pe la noi.

hoți cibernetici

hoți cibernetici 1

Uneia dintre ele i-am dat chiar eu această adresă de email și la un moment dat am schimbat câteva mesaje. Cealaltă însă nu putea avea în baza e date email-ul meu.

Cineva inventiv s-a simțit obligat să mă avertizeze că sunt ceva probleme, ba cu cardul, ba cu al meu cont iar pentru remediere eram invitată să dau click pe un buton.

fake

fake1

Oameni buni, hoții aștia, și-au făcut griji pentru banii mei, chiar și atunci când aceștia nu existau.

pacaleala

pacaleala1

Ghinionul lor a fost că am verificat dacă adresele de email de pe care trimiseseră mesajele aparțineau celor două bănci.

Am semnalat această problemă și uneia dintre bănci și am primit răspunsul pe care vi-l voi reda în cele ce urmează.

Recomandările băncilor

„Referitor la mesajul dumneavoastră, dorim să vă comunicăm faptul că am transmis situația menționată către departamentele avizate spre verificare și avem rugămintea de a nu accesa link-urile menționate în e-mail și să ștergeți mesajul atât din inbox cât și din deteleted items.

În cazul in care ați accesat link-ul, vă recomandăm să nu ștergeți e-mail-ul suspect, reprezentand dovada în acest sens și vă invitam să apelati serviciul de banca la distanta, unde, după o prealabila identificare, operatorii vă stau la dispoziție pentru verificarea situației.

E-mail-ul primit de dumneavoastra nu este trimis de către banca noastră.”

Atenție!

Nu accesați linkurile ce vă sunt trimise pe rețelele sociale sau pe adresa de email dacă proveniența lor vă ridică cel mai mic semn de întrebare!

Și NU dați niciodată datele personale și financiare pe net, unor persoane necunoscute! Dacă vă sunt solicitate, sunați-vă banca sau instituția în numele căreia e trimis emailul pentru a verifica proveniența acestuia!

Recomandări

Cum își păcălește Altex clienții dar și statul, prin programului „Rabla pentru electrocasnice”

Cum putem verifica o informatie

 

Be the first to comment

Leave a Reply