Adio, 2020! Bun venit, 2021!

2020 cu bune și cu rele

În urmă cu un an, l-am mustrat pe 2019, reproșându-i că n-a fost un an prea blând cu mine, m-am scuturat de el ca de colb și l-am îmbrățișat cu speranța pe 2020.

Trecusem prin multe în 2019 și credeam că anul 2020 va fi un companion mai bun pentru mine și familia mea.
Din păcate, atunci nu îmi puteam închipui că la sfârșitul acestui an, privind înapoi, l-aș judeca cu mai multă blândețe pe sărmanul an 2019. Atunci nu puteam concepe ca anul în care tocmai ne pregăteam să intram ne va marca pe toți oamenii ca pe un întreg, că nu mai era vorba doar despre mine și apropiații mei.
2020 a fost anul care a produs un cutremur major în adâncul ființei noastre, anul ce ne-a obligat să ne schimbăm radical viața, ne-a obligat să ne reevaluam ca indivizi și ca societate.
Ne-a pus la încercare limitele.
A fost anul care ne-a învățat ce înseamnă starea de urgență sau de alertă, distanțarea socială, școală online, cum să purtăm o mască și care ne-a obligat să ne exploatăm la maxim cunoștințele digitale.
Anul care ne-a forțat să acumulăm cunoștințe medicale și mai ales să învățăm să ne informam.
2020 ne-a scindat și totodată ne-a unit, ne-a învățat ce e respectul și empatia.

Ne-a învățat ce e renunțarea, nuanțarea, căutarea unor definiții noi ale stabilității și siguranței.

2020 a fost anul care, de asemenea, ne-a arătat cât de neputincioți suntem în anumite situații și cât de întrepătrunse ne sunt destinele.

A fost anul care ne-a obligat să trăim fără îmbrățișări și ne-a învățat să prețuim micile realizări ca pe mari reușite și că mai presus decât orice altceva este sănatatea!

Bun venit, 2021!

Acum când ne pregătim, ca peste doar cîteva ore, să facem cunoștință cu 2021, realizez că nu am la fel de multe așteptări de la el. După un an ca 2020, mă mulțumesc cu sănatate și stabilitate!

2020 a fost un profesor bun și m-a învățat că mai puțin poate însemna foarte mult!

Așa că îmi doresc ca în anul 2021 să rămânem sănătoși, să avem capacitatea să ne facem bine, nouă și celor din jurul nostru, să avem pace interioară și să fim recunoscători pentru toate lucrurile bune ce ni se întâmplă!

La mulți ani, dragii mei! La mulți ani, celor ce mi-ați fost alături în mediul off sau online! La mulți ani, celor ce v-ați rupt din timpul vostru pentru a citi ce am scris și în acest an (mai puțin decât în alți ani, ce-i drept!)!

Să aveți un 2021 așa cum vă doriți! Să fiți sănătoși și înțelepți iar căminele voastre să  abunde în armonie și iubire!

2020-2021

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply