Cum a disparut pagina facebook fara ca administratorul ei sa afle de ce…

a disparut pagina facebook, pagina facebook, pagina facebook stearsa, pagina stearsa de facebook
sursa foto : facebook.com

Inceputul ,,relatiei” cu facebook-ul

Cand am inceput sa scriu pe primul meu blog, O Sansa, in aprilie 2011 nu aveam prea multi cititori dar cei ce-mi citeau postarile ma sfatuiau sa-mi fac cont pe facebook pentru o vizibilitate mai mare. Unii imi distribuiau chiar ei postarile si le multumesc pentru asta.

Inca vreun an m-am incapatanat sa stau departe de celebra retea de socializare. Imi placea sa scriu, indiferent daca cineva citea sau nu ce scriam eu. Apoi in 2012 mi-am facut o pagina facebook pe care imi postam articolele de pe blog. Un cont de utilizator mi-am facut mult mai tarziu.

Daca la inceput pagina facebook, pe care o numisem Iuli-Ana, avea putine aprecieri in timp a inceput sa creasca, ajungand sa fie urmarita de sute de persoane.
Luna trecuta facebook-ul mi-a trimis vreo opt mesaje identice pe adresa de mail cu ajutorul careia imi creasem pagina facebook:

,,Salut,
Am primit o cerere de resetare a parolei tale de Facebook. Ca alternativă, introdu următorul cod de resetare a parolei:…
Dacă nu ai solicitat o parolă nouă, anunţă-ne.’’

A disparut pagina facebook (a fost raportata sau stearsa)

Bineinteles ca i-am anuntat ca nu solicitasem nici o schimbare a parolei. Apoi n-am mai dat nici o importanta acestor mesaje insa la o luna de la primirea acestora pagina facebook a disparut.

Niciodata in atatia ani de cand frecventez aceasta retea de socializare nu mi-am inchipuit ca o pagina  facebook poate disparea pur si simplu iar tu ca administrator sa nu poti afla ce s-a intamplat cu ea.

Am trimis mail-uri, raportari facebook-ului dar cu exceptia unui mesaj automat care suna astfel: ,, Informaţiile primite de la tine vor fi utilizate pentru a îmbunătăţi Facebook. Îţi mulţumim că ţi-ai făcut timp să trimiţi un raport’’, n-am primit un raspuns.
Si astfel mii de postari, sute de aprecieri, recenzii, zeci de mesaje si comentarii de la cititori au disparut odata cu pagina facebook. Din ce cauza? Probabil nu voi afla niciodata.
O prietena mi-a zis ca probabil cineva a vrut sa-mi faca rau si mi-a raportat pagina. Primul meu gand a fost :,, imposibil’’. Ce motiv ar fi avut cineva sa faca asa ceva? N-am jignit niciodata pe nimeni. N-am furat niciodata continut.

Desi pe blog semnalez frecvent probleme intalnite in viata cotidiana, sunt o persoana care obisnuieste sa vada ce e mai bun in oameni si care refuza sa creada in existenta conspiratiilor la tot pasul si cu toate acestea…

Pe cine oare am suparat?

Dupa ce am scris postarea  Locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilitati avem, respect n-avem , la cateva saptamani, am descoperit ca dupa publicare primisem urmatorul mesaj de la o fetita:
,,Buna seara , puteti sterge aceasta postare dupa toate retelele de socializare va rog ??
Pana la urma sa fim seriosi ca a parcat langa nu pe locuri !!
Si mai este si photoshop facut de voi
Fiindca sunteti mai multi unii au facut poze , dumneavoastra , etc.”

Destul de inofensiv… Urmat insa la cateva zile de un altul: ,,Dute dreq’’. Al doilea nu mai parea scris de ea ci chiar ce soferul masinii. Si cu toate acestea nu cred sa-mi raportat el pagina facebook. Trecusera cateva luni de atunci. Probabil subiectul fusese deja uitat.
Asa ca m-am uitat pe blog sa vad pe cine mai ,,calcasem pe bataturi” in ultima luna:

La plimbare prin Odobesti
Crangul Petresti, inaccesibil persoanelor cu dizabilitati

Aveau postarile mele oare un impact atat de mare incat mesajul meu sa-i afecteze pe cei responsabili de aceste situatii? Imi inchipui ca nu! Daca mesajul nu cumva a fost redistribuit de cineva ce putea avea un impact mult mai mare… Sper ca nu m-am molipsit de ,,conspirita”…
Dar, de asemenea, ma intreb, daca cineva m-a raportat, facebook n-ar fi trebuit sa-mi aduca la cunostinta aceasta situatie?
In plus, ce se poate face cand apare o asemenea problema? Cui te poti adresa daca facebook nu pare dornic sa ajute cu vreo informatie? Multe intrebari, putine raspunsuri sau chiar deloc.

Viata merge mai departe cu sau fara facebook

Cu sau fara facebook, eu voi continua sa fac ceea ce-mi place, sa scriu chiar si cu riscul ca din cand in cand sa mai supar pe cineva.

Multumesc, acelora ce mi-ati fost alaturi, citind ce am scris in ultimii sase ani, pe vechiul sau pe actualul blog, si va astept pe noua pagina facebook, Blogul Iulianei, ce o inlocuieste pe cea disparuta in urma cu 17 zile!

Viata merge mai departe!

 

3 Comments

  1. Facebookul nu spune decât că cineva ne-a raportat. Așa și eu am fost raportat de cineva că nu am numele real, dar nu mi-a spus de cine. La fel și eu credeam că nu am dușmani. Cât despre faptul că ai deranjat pe cineva cu articolele de pe blog, eu văd partea plină a paharului și cred că e de bine. Blogul tău e urmărit, deci ai tras semnale de alarmă. S-ar mai putea întâmpla chestia asta la pagină, dar la blog nu are ce-ți face. Și pe mine mă ajută pagina care îmi promovează blogul. Cu toate că pe blog nu am abonați, acolo sunt citit și uneori distribuit.

Leave a Reply