Profesori ce au modelat destine

Profesori ce au modelat destine - scoala Rastoaca

Amintiri din alte timpuri

Au trecut vreo 30 de ani de cand stand cuminti in banci o ascultam cu interes cum incerca sa ne dezvaluie tainele limbii pe care o vorbeam in fiecare zi. Multe dintre informatiile primite atunci ni le-am insusit si fac parte noi insine. Altele poate ca le-am uitat. Dar n-am uitat-o pe doamna profesoara de romana. Si nici pe domnul profesor de romana sau domnul director cum ii mai spuneam atunci.

O familie frumoasa care s-a mutat in localitatea noastra cu mult inainte ca noi sa ne fi nascut si care au influentat destinele multor generatii de rastoceni. Practic viata lor se confunda cu istoria acestei localitati.

Dascali ce ne-au marcat existenta

Doamna si domnul Grozea au predat limba si literatura romana, au fost pe rand directori ai Scolii Generale din Rastoaca, au fost bibliotecari si au consiliat multi dintre elevii acestei scoli.

Zilele trecute am intalnit-o pe domna profesoara. Avea acelasi zambet pe fata ca intotdeuna si multa blandete in privire. Am intrebat-o ce mai face. ,,Asa si asa”, mi-a raspuns. Pe domnul profesor nu l-am mai vazut de mult timp… Probabil multii ani petrecuti la catedra isi spun cuvantul.

Oare cati dintre noi, elevii deveniti adulti, prinsi in valtoarea vietii ne mai aducem aminte de cei care au contribuit la formarea noastra ca oameni, pentru a le transmite din cand in cand in gand bun?!

Astazi traim intr-o lume in care la loc de cinste este banul si nu educatia. Traim vremuri in care sunt apreciati cei ce reusesc sa se imbogatesca, indiferent de mijloace si nu, dascalii, cei ce ajuta la construirea unor destine.

Oare cati din cei ce au putere de decizie intr-o localitate isi mai amintesc ca profesorii, prin munca depusa zi de zi in fata unei table, cu o creta in mana si un burete vesnic murdar, sunt cei care au contribuit la evolutia localitatilor respective si merita respectul si aprecierea noastra cat timp mai sunt printre noi?!

Sfarsesc aceste randuri cu ganduri de multumire pentru domnii profesori Stanica si Nicu Grozea pentru tot ce m-au invatat in cei trei ani in care mi-au fost pe rand profesori de limba si literatura romana.

Fie ca toti fostii profesori sa se bucure de recunostinta elevilor lor! … Si de multa sanatate!

Va recomand sa cititi si Ce loc ocupa cartea in viata noastra?

 

1 Comment

Leave a Reply