O persoana cu dizabilitati refuzata de un taximetrist din Focsani

taximetrist ce refuza o persoana cu dizabilitati

O persoana cu dizabilitati a fost refuzata de un taximetrist din Focsani

Cand ai o dizabilitate locomotorie nu e deloc simplu sa iesi din casa pentru a merge sa-ti rezolvi diverse probleme. Dar ce sa faci, nu poti astepta ca ceilalti din jur sa faca totul pentru tine, asa ca strangi din dinti, chemi un taxi, caci de cele mai multe ori nu poti lua in calcul deplasarea cu un mijloc de transport in comun, acestea fiind neadaptate nevoilor unei persoane cu dizabilitate locomotorie si iei orasul in piept pentru a-ti rezolva problemele.

Asa a facut ieri si Ghita. Desi este proaspat si mandru posesor al unui permis de conducere, a chemat un taxi de la o firma al carei client fidel era, pentru a merge sa-si rezolve anumite probleme. A coborat in fata blocului si cand a aparut taxiul comandat s-a apropiat bucuros de acesta. Nu mica i-a fost mirarea cand soferul taxiului, cum l-a vazut i-a zis;,Tu nu urci in masina mea!” Nici macar nu a apucat sa-i zica unde vrea sa mearga…

Se pare ca masina domnului in cauza nu poate transporta o persoana cu un picior amputat ce se deplaseaza cu dificultate in doua carje.

Andreica Ghita

Poate ar fi trebuit sa scrie pe masina ,,Transport doar persoane valide” si astfel Ghita ar fi fost scutit de o asemenea umilinta.

taximetrist focsani ce refuza persoane cu handicap

Unii nu reusesc sa vada omul din spatele dizabilitatii

Andreica Gheorghe este sot, tata, proaspat bunic, face parte din proiectul Tineri pe picioare si in acelasi timp este unul dintre membrii platformei  http://www.dizabil.eu, o persoana activa ce isi doreste la randul ei sa ajute alte persoane cu dizabilitati dar toate astea n-au contat pentru un taximetrist ce a vazut doar carjele si dizabilitatea lui si nu omul din spatele acestora.

 

Actualizare

Probabil dupa ce ati citit acest articol va intrebati care a fost pozitia oficiala a celor de la Taxi Ral in aceasta poveste.

Desi le-am trimis articolul inainte de a-l face public, initial l-au ignorat, apoi au zis ca soferul a fost sanctionat iar in cele din urma au afirmat ca de fapt soferul a refuzat sa-l ia pentru ca intre ei fusese in trecut un conflict, lucru negat de Ghita.

 

Pe aceeasi tema va recomand sa cititi si:

Intalnirea Dizabil Eu, clipe frumoase petrecute impreuna

Locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilitati avem, respect n-avem

Cum imi fac eu ,,prieteni”…

 

 

 

 

3 Comments

  1. E trist, foarte trist,in Romania si o grămadă de idioți începând cu cei din guvern și parlament trecând prin funcționarii publici și ajungând la neisprăviții de șoferi de autobuze taximetriști,portari etc.Nici măcar legislația nu e adaptată ptr a ajuta aceste persoane
    Aici în Spania au foarte multe facilități și ajutoare,soția mea are cardul de menos válido 33% nu plătește impozit la mașină locurile de parcare sunt respectate cu sfințenie pentru că pe lângă amendă te bagă la proces rapid, și multe întreprinderi caută persoane menosvalidas pentru că statul îi scutește de multe taxe dacă are astfel de angajați.
    In Romania trebuie să treacă mult timp ptr a ajunge așa,recent am văzut la știri cum un om în scaunul cu rotile nu a putut intra in liftul de la metrou pentru că era plin de nesimțiți grăbiți, tristețe și neputința e ceea ce simt in aceste situații

Leave a Reply