Padurea Dumbravita, intre mireasma florilor de salcam si gunoaie

Padurea Dumbravita - flori de salcam

Padurea Dumbravita si mireasma florilor de salcam

De cum te apropii de padurea Dumbravita, mireasma florilor de salcam iti imbata simturile…

Asa ca ne-am oprit in dreptul unei bariere pentru a ne bucura de acest rasfat.

Toate drumeagurile ce patrund in padurea Dumbravita sunt blocate cu astfel de bariere. Daca vrei sa faci cativa pasi prin padure pentru a te bucura de cateva momente in natura este destul de dificil.

Am ocolit bariera si am pastruns pe cararuie cativa metri. M-am oprit, mi-am lasat capul pe spate si am privit minute in sir varfurile salcamilor infloriti ce se lasau leganati parca cu indaratnicie de vantul ce sufla tot mai puternic. Batranii salcami ca si confratii lor din alte specii, pareau deranjati de cheful de joaca al vantului dar neavand incotro se lasau prinsi in acest joc si se leganau imprestiindu-si parca mai abitir parfumul.

Padurea Dumbravita

Foto: Vasile Prunila

Priveam fascinata acest joc secular, lasandu-ma patrunsa de el. Timpul parca nu mai exista. Doar joaca vantuluii cu copacii, mireasma florilor de salcam… si eu, simplu spectator.

In cele din urma… mi-am intors privirea pe pamant si in juru-mi erau aruncate in toate directiile, ambalaje, peturi, servetele si tot ce a prisosit celor ce au trecut pe acolo.

Padurea Dumbravita - gunoaie

Parea un sacrilegiu… Frumusete si mizerie. Natura si oameni.

Si cu toate acestea, daca locuiti in apropiere sau aveti drum prin zona, pe DN 23, nu ratati sa va bucurati cateva clipe de salcamii infloriti din padurea Dumbravita!

 

Pe aceeasi tema va recomand sa cititi si

Padurea Dumbravita sau pe urmele copilariei

O zi de vara cu miros de salcam

Be the first to comment

Leave a Reply