Oraselul Copiilor sau cutreierand pe urmele copilariei

Oraselul Copiilor Focsani

La plimbare prin Oraselul Copiilor

Nu mai fusesem de vreo 25 de ani in Oraselul Copiilor si pentru ca era o zi insorita ne-am zis ca ce poate fi mai frumos decat sa pornim in cautarea taramului magic al copilarie, macar pentru cateva clipe.

La intrarea in oraselul organizat in Piata Unirii din Focsani ne-a intampinat o poarta pe care erau imprimate personaje indragite din desenele animate ce ne anuntau parca ca vom pasi in tinutul mirific al copilariei.

Oraselul Copiilor
Foto: Prunila Vasile

Odata intrati pe acest taram, in partea stanga am descoperit doua casute. In fata uneia o batranica isi intampina colindatorii iar in cea invecinata magii salutau venirea pe lume a pruncului Iisus.

In fata pe o scena o trupa pe care n-am recunoscut-o facea probe de sunet iar alaturi un Mos Craciun gigant si cam invechit pazea un brad si un cadou asemeni lui.

Oraselul Copiilor Focsani
Foto: Vasile Prunila

Alaturi puteau fi zariti un Mosulet simpatic si al sau magarus ce priveau multimea de copii voiosi, mai mici sau mai mari ce alunecau mai gratios sau cu poticneli pe patinoarul deschis odata cu Oraselul Copiilor.

Patinoar Oraselul Copiilor
Foto: Vasile Prunila

De toate pentru toti

Un clown simpatic ii atragea pe cei mici ce nu se incumetau sa intre pe patinoar, facandu-le diverse figurine din baloane colorate.

Clown Oraselul Copiilor

Vanzatorii de porumb fiert, colaci secuiesti, popcorn sau vata de zahar situati in piata, se intreceau si ei sa ii imbie pe cei mici si pe cei mari, deopotriva.

Intr-un alt colt un comerciant incerca sa-i atraga pe cei prezenti in Oraselul Copiilor cu frumoase costume populare si alte produse artizanale. Langa el, intr-o alta casuta doritorii erau tratati cu vin fiert, tuica fiarta sau ceai cald.

In gradina publica copii erau asteptati de alti Mosi Craciun, mai prafuiti de vreme sau mai aratosi si tot felul de alte atractii: masinute, trenulete, leagane etc.

Oraselul Copiilor Focsani

Cei mici, cu siguranta, erau incantati de Oraselul Copiilor ce le-a fost destinat de municipalitatea Focsani, eu insa n-am reusit sa regasesc farmecul oraselelor de alta data.

De ce oare totul parea mult mai frumos candva? De ce e atat de dificil, adult fiind, sa mai descoperi taramul miraculos al copilariei?

 

Va recomand sa cititi si

Padurea Dumbravita sau pe urmele copilariei

Craciunul inseamna familie, Craciunul inseamna iubire

O portocala cu aroma de sarbatoare

 

Be the first to comment

Leave a Reply