,,De Craciun fii mai bun…”

,,De Craciun fii mai bun…”

A trecut Craciunul si parca am uitat indemnul de a fi mai buni pe care l-am tot auzit, chiar si simtit, in acele zile dar si in perioada premergatoare…

Ieri am fost in oras sa facem cateva cumparaturi in supermaketul in care mergem de obicei si…

Inca din parcare, nu ne-a venit sa credem ce vedeam. Nu numai ca nu mai era nici un loc liber dar erau masini parcate si pe caile de acces. Saraca de mine crezusem la acea ora cei mai multi oameni sunt la serviciu si nu la cumparaturi.

A trecut Craciunul…

Cand am trecut pe langa locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilitati m-am uitat sa vad daca cei ce parcasera acolo aveau vreun insemn ca ar avea un handicap dar cum nu exista asa ceva, am tras concluzia ca erau ocupate ca de obicei de persoane valide. De ce m-as fi asteptat sa fie altfel?! Doar a trecut Craciunul. Acum nu trebuie sa ne mai gandim la cei mai putin norocosi decat noi.

Am intrat in supermaket si acesta era precum o mare miscatoare. Parca s-ar fi anuntat vreo calamitate si trebuia sa ne facem provizii pentru o perioada mai lunga de timp.

Am reusit sa ne strecuram cumva prin aceasta multime miscatoare si ajungand la casa, le-am compatimit pe tinerele ce lucreaza aici. Aproape toate casele erau deschise iar pe benzi puteau fi vazute, claie peste gramada, alimente, bauturi dar si produse din alte categorii.

Sotul a ramas sa plateasca cumparaturile iar eu am incercat sa ies rugand un domn ce astepta tot la casa sa-mi dea voie sa ma strecor dar domnul in cauza mi-a indicat sa ies pe unde de fapt era intrarea.

Probabil ii era mai comod sa-mi recomande sa ocolesc intreg supermaketul decat sa se deplaseze el cativa centimetri.

M-am strecurat totusi pe langa el si m-am indreptat spre un magazin Vodafone pentru a-mi plati factura.

Oare pe ce criterii isi selecteaza Vodafone angajatii?

Ma asez frumusel in fata unui angajat si astept. E ocupat cu o tanara ce probabil isi achizitionase un telefon. Dupa vreo 5 minute pleaca amandoi in alt colt al magazinului si dupa alte cateva minute apare o angajata. Astept cuminte sa-mi ia banii dar apare un copilas ce probabil isi cumparase o folie si ii inmaneaza angajatei telefonul pentru a-i lipi folia.

Timp de 15 minute aceasta aceasta a sters calma telefonul copilului inainte de a-i lipi folia.

Disperata ca glezna mea va ceda daca nu reusesc sa-mi platesc telefonul cat mai repede incerc sa-i spun tinerei din fata mea ca as vrea si eu sa platesc abonamentul dar parca scopul vietii ei era sa sterga acel telefon.

In sfarsit, dupa vreo 25-30 minute de asteptare, timp in care de abia mai reuseam sa ma tin pe picioare, tanara se milostiveste sa-mi ia si mie banii pentru plata abonamentului. A durat doar 2-3 secunde.

Oare la angajare, Vodafone are si vreo proba de sters telefoane ca prea bine se descurca tanara careia tocmai ii platisem factura?! Am plecat si la urarea tinerei ,,sa aveti o zi buna”, m-am abtinut sa-i raspund ca tocmai mi-o stricase.

La plecare n-am putut sa nu observ ca locurile speciale de parcare erau ocupate de alte automobile fara card-legitimatie pentru persoane cu dizabilitati.

Cand am ajuns la masina o femeie ce parea a avea o varsta apropiata de a mea dar cu siguranta, dureri mult mai mici, incerca sa-mi spuna o poveste despre un nepot de doua luni pentru care trebuia sa cumpere nu stiu ce si nu avea bani.

I-am zis ca nu cred nimic din ce-mi zice.

Se pare ca si eu am uitat indemnul ,,de Craciun fii mai bun…” De ce as fi altfel decat altii?! Doar a trecut Craciunul…

 

Va recomand sa cititi si

Locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilitati avem, respect n-avem

Craciunul inseamna familie, Craciunul inseamna iubire

Cum imi fac eu ,,prieteni’

 

 

2 Comments

  1. Mda, din toata tirada de mai sus, cel mai evident lucru este ca, mai ales tu, draga scriitoare, ai uitat complet de Craciunul ce abia trecuse: intotdeauna e vorba de Ceilalti care sunt mai rai, mai „ne-empatici” decat noi; vina este in mod evident a lor, nicioadata a noastra..

    P.S.: Cine mai plateste facturile la „ghiseu” ?!?! Really lame…

    • Cu permisiunea ta, ti-as recomanda sa mai citesti inca o data articolul. N-am spus niciodata ca as mai buca decat altii si ca e doar vina celorlalti pentru ce se intampla dar e dreptul fiecaruia sa inteleaga ce vrea…
      La multi ani!

Leave a Reply