Mici bucurii în vreme de pandemie

Despre emoțiile pozitive și negative

Această pandemie a adus schimbări in viața fiecaruia dintre noi, fie că facem parte din categoria celor ce cred în existența acestui virus și iau toate măsurile pentru a se proteja, fie că, din contră, negăm existența acestuia sau gravitatea impactului pe care îl poate avea asupra organismului.

Dacă cei din prima categorie, ne-am limitat drastic ieșirile în oraș sau în alte zone aglomerate, am renunțat la vacanțe ori la momentele petrecute cu rude și prieteni, cei din a doua categorie dedică foarte mult timp combaterii recomandărilor specialiștilor sau ale autorităților ori pentru a-i convinge pe cei din prima categorie că sunt victimele unei conspirații.

Astfel teama, stresul, anxietatea, izolarea, suferința, în cazul celor ce au fost infectați cu Sars-cov-2, și-au făcut loc mai mult sau mai puțin în viața fiecăruia dintre noi.

Indiferent dacă crede sau nu în existența acestui virus, această pandemie a avut impact asupra oricărui om și pentru că viața trebuie să meargă inainte, suntem nevoiți să ne găsim mici bucurii chiar și în vremuri dificile.

Mici bucurii din pandemie

Dacă am luat în serios sfaturile specialiștilor și am renunțat la vacanță, la ieșirile cu prietenii, putem considera că am caștigat timp pentru noi înșine/însene.

Timp pe care îl putem folosi pentru a ne redescoperi sau pentru a ne oferi diverse momente plăcute.

Așa că putem citi mai mult sau putem viziona anumite filme pentru care nu am avut timp până acum…

Avem mai mult timp pentru a ne amenaja casa sau grădina(dacă o avem) cum ne dorim sau putem pur și simplu să petrecem mai mult timp cu membrii familiei sau cu animalele de companie(dacă le avem, bineînțeles). Avem vreme să ascultăm muzică sau ciripitul unei rândunele. Să ne lăsam patrunși de parfumul une flori sau să mângâiem iarba.

Avem mai mult timp pentru pasiunile noastre sau pentru a învăța lucruri pe care nu am reușit până acum.

Nu putem pleca în vacanță dar putem descoperi frumusetea locurilor de langă noi.

Poate că nu ne mai putem întâlni cu prietenii sau rudele dar putem folosi acest timp pentru a comunica cu ei online sau la telefon.

E important să nu cădem pradă panicii și să reușim să ne bucurăm de micile plăceri pe care viața ni le oferă chiar și în vreme de pandemie!

Aveți grijă de voi!

Recomandări

,,Mulți români nu cred în existența virusului, de ce oare?,,

Despre virusul care ,,nu există,, la români

Be the first to comment

Leave a Reply