Despre relația dintre oameni…

Relația dintre doi oameni e precum un dans.

Faci un pas spre cineva, apoi aștepți ca și el sa facă un pas spre tine.

Un dans în care ambii parteneri, ocazionali sau pentru o viață, trebuie să comunice unul cu celălalt pentru a-și sincroniza mișcările.

Dacă nu există atenție și empatie, unul s-ar putea plictisi să tot aștepte mișcarea celuilalt și l-ar putea lăsa în ring.

Chiar și atunci când conduci dansul, trebuie s-o faci cu discreție iar atenția ta trebuie să fie îndreptată asupra partenerului.

Viața însăși e muzica pe care dansăm iar pentru ca dansul să fie armonios, e ideal să simțim și să ne bucurăm de muzica ce ni se oferă.

Viața și relațiile cu ceilalți, fie că sunt parteneri de viață, rude, vecini sau cunoștințe întîmplătoare ar trebui să fie o bucurie. Fără nervi, fără îmbrânceli, fără calcări pe picioare.

Pentru că oamenii nu pot trăi singuri decît dacă sunt pustnici și trăiesc aproape de Dumnezeu.

Avem nevoie unii de alții, așa cum avem nevoie de Dumnezeu.

Un dans se învață prin repetiție. Asculți muzica, îți observi partenerul și apoi încerci să-ți armonizezi mișcările cu ale acestuia. Trebuie să fim atenți la viață și la partener, oricine ar fi el. Mai ales la partenerul de cursă lungă.

Trebuie să învățăm să ne sincronizăm pentru a avea o viață armonioasă. Altfel vom avea doar de suferit. Nu e simplu dar dacă consideri fiecare dans o onoare ce ți se acordă, viața alaturi de ceilalți oameni, mai apropiați sau mai îndepartați, poate deveni o bucurie!

Așadar observați, empatizați și întindeți mâna spre cel ce se apropie de voi! Chiar dacă ați fost călcat pe picioare sau ați călcat la rândul vostru, învățați din greșeli și nu abandonați dansul! Și nici relația cu oamenii ce vor să facă parte din viața voastră!

Recomandări

Mici bucurii în vreme de pandemie

Cum sa faci o impresie buna unei fete

 

Be the first to comment

Leave a Reply